Trupa Placebo revine în România, cu un concert programat pe 6 august la Bucureşti

Trupa britanică de rock alternativ Placebo revine în România, pe 6 august, cu un concert care va avea loc pe Stadionul "Iolanda Balaş Söter" din Bucureşti, informează organizatorii, TM LIVE.

4520 afișări
Imaginea articolului Trupa Placebo revine în România, cu un concert programat pe 6 august la Bucureşti

Trupa Placebo revine în România, cu un concert programat pe 6 august la Bucureşti (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Placebo, una dintre cele mai apreciate trupe de rock alternativ britanice, formată în 1994, se întoarce cu primul concert, după aproape un an de pauză, pe 28 aprilie la O2 Indigo din Londra. După 15 ani de activitate, şase albume, 11 milioane de albume vândute, succese şi despărţiri, Brian Molko (chitară/ voce), Stefan Olsdal (bas) şi Steve Forrest (tobe) sunt pregătiţi să se reîntoarcă pe scenă anul acesta.

Albumul de debut al trupei Placebo a fost înregistrat între 1995 şi 1996 şi a fost urmat de un turneu european alături de David Bowie. Trupa a primit recunoaşterea internaţională odată cu single-ul "Nancy Boy", care a avut un succes răsunător în Europa, în timp ce formaţia se pregătea să înregistreze următorul material discografic.

Al doilea album, "Without You I'm Nothing", lansat în 1998, include piesa cu acelaşi titlu pe care o cântă David Bowie şi single-ul "Pure Morning", care este şi astăzi considerat unul dintre cele mai populare al trupei. După doi ani de înregistrări şi concerte, Placebo a revenit, în 2000, cu al treilea album, "Black Market Music", urmat de lansarea single-ului "Sleeping With Ghosts", în 2003. Pe parcursul anului următor, a apărut DVD-ul "Soulmates Never Die", care conţine imagini din concertul din Bercy, Paris, din turneul "Sleeping With Ghosts".

În ianuarie 2009, Placebo a terminat de înregistrat albumul "Battle for the Sun", o continuare a celui din 2006, "Meds". Noul material a fost primul la care Brian şi Stefan au lucrat cu toboşarul Steve Forrest. După lansarea primului single de pe album, "For What It's Worth", Placebo a ajuns pe locul 1 în European Billboard Chart, unde a rămas pentru două săptămâni, albumul a ocupat acelaşi loc în 10 ţări, a ajuns în top 5 în alte 20, a câştigat MTV Europe Music Award la categoria "Best Alternative" şi a ocupat cele mai bune poziţii în topurile muzicale din SUA şi Japonia. De la lansarea "Battle for the Sun" până în prezent, trupa continuat să-şi promoveze albumele prin concerte în toată lumea.

În decembrie 2009, Placebo a lansat "iTunes Live: London Festival '09", un album live înregistrat la festivalul iTunes de la The Roundhouse, Camden. Cel de-al doilea DVD live al trupei, "We come In Places", înregistrat la Brixton Academy din Londra, a fost lansat in 2011.

La începutul acestui an, după anunţul că se vor întoarce în studio pentru a lucra la cel de-al şaptelea material discografic, membrii trupei Placebo au dezvăluit numele câtorva dintre cele mai importante festivaluri europene la care vor concerta: Sziget (Ungaria), Frequency (Austria), Rock Im Potts şi Highfield (Germania).

Pe 6 august, Placebo se întoarce în România pentru un concert marca TM LIVE, pe Stadionul "Iolanda Balaş Söter" din Bucureşti. Trupa a mai cântat la Bucureşti în 2006.

Biletele achiziţionate în avans au preţuri de 145 de lei (Tribună), 125 de lei (Gazon A) şi 95 de lei (Gazon B). Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro şi în oficiile Poştei Române semnalizate bilete.ro. La intrare, în ziua concertului, biletele vor avea următoarele preţuri: 190 de lei (Tribună), 160 de lei (Gazon A) şi 125 de lei (Gazon B).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici