Trupa Queen: Trump nu a primit acordul să folosească piesa 'We are the champions'

Trupa Queen nu este de acord ca Donald Trump, candidatul republican la alegerile din SUA, să folosească muzica formaţiei, iar casa de discuri a rockerilor a exprimat că Trump nu a solicitat permisiunea pentru a folosi melodiile grupului, scrie Associated Press.

400 afișări
Imaginea articolului Trupa Queen: Trump nu a primit acordul să folosească piesa 'We are the champions'

Trupa Queen: Trump nu a primit acordul să folosească piesa 'We are the champions'

Sony/ATV Music Publishing - casa de discuri ce administrează catalogul celor de la Queen, incluzând piese precum 'We are the champions' - a declarat că i-a cerut lui Trump, în repetate rânduri, să nu mai folosească 'We are the champions', piesă pe care acesta a redat-o în timpul primei zile din Convenţia Naţională Republicană.

Luna trecută, chitaristul Queen, Brian May, a scris un articol pe blogul său în care protesta folosirea melodiei în campania lui Trump.

"Lui Sony/ATV Music Publishing nu i s-a cerut niciodată de către domnul Trump, campania lui Trump sau Organizaţia Trump permisiunea pentru a folosi piesa 'We are the Champions' a trupei Queen. În numele trupei, suntem frustraţi de folosirea repetată şi neautorizată a melodiei, după o solicitare anterioară de a renunţa, care evident a fost ignorată de domnul Trump şi campania sa", se arată în declaraţia celor de la casa de discuri.

Purtătorul de cuvânt al lui Trump nu a răspuns la plângerea casei de discuri.

Cei de la Queen au postat şi pe Twitter nemulţumirea faţă de comportamentul candidatului republican, scriind: "O utilizare neautorizată la Convenţia Republicană, împotriva dorinţelor noastre".

Înainte ca Melania Trump să susţină un discurs în cadrul Convenţiei, în Cleveland, Trump a avut o scurtă apariţie pentru a o introduce pe aceasta pe scenă, făcându-şi intrarea pe hitul din 1977.

"Queen nu îşi doreşte ca muzica sa să fie asociată cu orice dezbatere extremă sau politică din orice ţară. De asemenea, nici nu îşi doreşte ca melodia 'We are the Champions' să fie folosită ca o aprobare a domnului Trump şi viziunilor sale politice asupra Partidului Republican", se mai notează în plângerea casei de discuri.

"Avem încredere, sperăm şi ne aşteptăm ca domnul Trump şi campania sa să ne respecte dorinţele de acum încolo".

Queen nu este singurul grup muzical care nu a dorit ca muzica sa să fie asociată cu candidatul republican, şi cei de la The Rolling Stones cerându-i lui Trump să nu le mai folosească cântecele.

Adele şi solistul Aerosmith, Steven Tyler, i-au cerut, de asemenea, candidatului republican, să înceteze să mai instige mulţimea cu piesele lor.

Şi Neil Young a avut de obiectat atunci când Donald a folosit melodia "Rockin' in the Free World" la începutul campaniei sale, anul trecut.

În toate cazurile, campania lui Trump a încetat să mai folosească piesele respective.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici