Trupa Red Hot Chili Peppers va lansa un nou album pe 29 august

Cel de-al 10-lea album de studio al trupei americane Red Hot Chili Peppers se va intitula "I'm With You" şi va fi lansat pe 29 august, informează ediţia online a revistei New Musical Express.

164 afișări
Imaginea articolului Trupa Red Hot Chili Peppers va lansa un nou album pe 29 august

Trupa Red Hot Chili Peppers va lansa un nou album pe 29 august (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În ultimele luni au existat anumite speculaţii în presa americană potrivit cărora mult aşteptatul LP al grupului californian, primul material după "Stadium Arcadium", din 2006, se va intitula "Dr Johnny Skinz's Disproportionately Rambunctious Polar Express Machine-head", un titlu inspirat de halucinaţiile unui bun prieten al solistului Anthony Kiedis, după ce acesta consumase droguri.

Albumul "I'm With You", produs de un colaborator mai vechi al trupei americane, Rick Rubin, va fi precedat de lansarea unui single, intitulat "The Adventures Of Raindance Maggie", ce va fi disponibil începând din 18 iulie.

Noul album al trupei americane este primul material discografic după "One Hot Minute" din 1995 pe care nu apare chitaristul John Frusciante. El a părăsit trupa californiană, cu multă discreţie, în 2009, şi a fost înlocuit cu Josh Klinghoffer, în 2010. Acesta a cântat împreună cu Red Hot Chili Peppers în concertele susţinute de trupă în 2007.

Red Hot Chili Peppers a confirmat până la ora publicării acestor informaţii câteva concerte în Brazilia, Japonia şi Hong Kong, dar nu a anunţat deocamdată datele şi oraşele incluse în etapa nord-americană şi europeană din cadrul turneului mondial de promovare a noului album.

Red Hot Chili Peppers este o formaţie rock americană înfiinţată la Los Angeles, în 1983. În cea mai mare parte a carierei, grupul a fost alcătuit din solistul Anthony Kiedis, chitaristul John Frusciante, basistul Michael "Flea" Balzary şi toboşarul Chad Smith. Însă John Frusciante a părăsit trupa californiană în 2009, el fiind înlocuit cu Josh Klinghoffer.

Trupa Red Hot Chili Peppers a câştigat şapte premii Grammy şi a vândut peste 50 de milioane de albume în lumea întreagă, având şapte piese în Top 40 al Billboard Hot 100, din care trei au intrat în Top 10.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici