Trupa Subcarpaţi va colabora cu Teatrul Naţional din Timişoara la spectacolul "Hamlet"

Trupa Subcarpaţi, care, miercuri seară, va închide Festivalul Dramaturgiei Româneşti, printr-un concert în Sala Mare a Teatrului Naţional din Timişoara, va colabora cu instituţia teatrală la o punere în scenă a piesei "Hamlet", pentru a apropia tinerii de temele clasice ale acestei arte.

444 afișări
Imaginea articolului Trupa Subcarpaţi va colabora cu Teatrul Naţional din Timişoara la spectacolul "Hamlet"

Trupa Subcarpaţi va colabora cu Teatrul Naţional din Timişoara la spectacolul "Hamlet" (Imagine: Shutterstock)

Ada Hausvater, directoarea Teatrului Naţional "Mihai Eminescu" din Timişoara, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că tinerii reprezintă un public constant al instituţiei teatrale. Aceştia au participat în număr mare şi la secţiunea FDR, care reprezintă prima parte a Festivalului European al Spectacolului - Festival al Dramaturgiei Româneşti (FEST-FDR), desfăşurată în perioada 15 - 22 aprilie, iar scopul instituţiei de spectacole este să îi apropie cât mai mult de această artă.

Festivalul Dramaturgiei Româneşti se va închide miercuri seară, de la ora 21.00, într-o notă inedită, cu un concert al trupei Subcarpaţi & Orchestra. Biletele pentru acest concert s-au epuizat la trei zile de la punerea lor în vânzare. Pentru ca un număr cât mai mare de oameni să se bucure de muzica celor de la Subcarpaţi, întregul concert va fi transmis live, pe pagina de internet a Teatrului Naţional din Timişoara, www.tntimisoara.com.

"Astă-seară avem concertul cu Subcarpaţi, în Sala Mare. Am stârnit un real interes publicului. Mai departe, vrem să facem un proiect. Avem pentru stagiunea următoare un proiect cu ei, în care să atragem tineri. Să lucreze Subcarpaţi cu noi într-un spectacol, în «Hamlet» şi, cumva, să apropiem de temele clasice public tânăr, care de multe ori e înfricoşat de textele clasice, poate chiar de şcoală, care are un stil aşa scorţos de a-i speria şi de a-i face să fugă de valorile reale ale ceea ce este universal", a declarat Ada Hausvater pentru MEDIAFAX.

Cea de-a XX-a ediţie a Festivalului European al Spectacolului Timişoara - Festival al Dramaturgiei Româneşti este organizat de Teatrul Naţional din Timişoara, cu sprijinul Ministerului Culturii, al Primăriei Timişoara şi al Institutului Cultural Român (ICR).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici