Trupa The Who va porni într-un turneu "de rămas-bun" în Marea Britanie

Trupa britanică The Who, înfiinţată în 1964, a anunţat că vor porni într-un turneu aniversar în Marea Britanie, intitulat The Who Hits 50, care va începe în noiembrie, la Glasgow, şi va fi totodată "un lung rămas-bun".

108 afișări
Imaginea articolului Trupa The Who va porni într-un turneu "de rămas-bun" în Marea Britanie

Trupa The Who va porni într-un turneu "de rămas-bun" în Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Este începutul unui lung rămas-bun. Nu putem porni în turneu la nesfârşit (...), acest lucru va trebui să aibă un final", a spus Roger Daltrey, solistul formaţiei, care a adăugat că The Who intenţionează să înregistreze câteva piese noi pentru acest turneu aniversar, informează bbc.co.uk.

Roger Daltrey şi chitaristul trupei, Pete Townshend, au anunţat turneul în timpul unui eveniment ce a avut loc la clubul de jazz Ronnie Scott's din clubul londonez Soho, unde au cântat un scurt set acustic.

Totodată, Pete Townshend a precizat că playlistul The Who pentru acest turneu va include "hituri, selecţii, piese mixate şi uitate". "Sperăm că vor fi câteva surprize plăcute pentru oamenii care ne-au văzut de atâtea ori", a mai spus acesta.

The Who este una dintre cele mai importante trupe de muzică rock a tuturor timpurilor, renumită pentru albumele conceptuale "Tommy" şi "Quadrophenia", precum şi pentru hituri ca "My Generation" şi "Won't Get Fooled Again". În formula ei originală, alcătuită din Pete Townshend (chitară), Roger Daltrey (voce), John Entwistle (bas) şi Keith Moon (tobe), formaţia a activat de la formarea sa în 1964 până în 1978, anul morţii lui Keith Moon. În acest interval, rockerii de la The Who au devenit faimoşi şi au lansat majoritatea albumelor de studio.

Moartea neaşteptată a lui Keith Moon a marcat intrarea în declin, urmând încă două albume de studio la începutul anilor '80 cu toboşarul Kenny Jones. În afara înregistrării unui cântec în scopuri caritabile în 1991, formaţia The Who s-a reunit doar pentru concerte şi turnee live sporadice, Townshend, Daltrey şi Entwistle fiind acompaniaţi de diverşi instrumentişti.

După moartea lui John Entwistle în 2002, cei doi membri supravieţuitori nu au renunţat la ideea de a înregistra albume de studio, cel mai recent dintre acestea, "Endless Wire", fiind lansat în anul 2006.

Turneul The Who Hits 50 va începe pe 30 noiembrie la Glasgow şi se va încheia pe 17 decembrie, cu un concert pe O2 Arena din Londra.

În 2013, trupa The Who a susţinut un turneu în Marea Britanie, în care a cântat integral dublul album "Quadrophenia", din 1973, care a inspirat filmul omonim din 1979, de Frank Roddam.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici