Trupa Tony Baboon reprezintă România la Sziget Festival 2015

Trupa Tony Baboon a fost aleasă, joi seară, să reprezinte România la Sziget Festival de la Budapesta, în programul Youropen - Sziget International Talent Festival, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

56 afișări
Imaginea articolului Trupa Tony Baboon reprezintă România la Sziget Festival 2015

Trupa Tony Baboon reprezintă România la Sziget Festival 2015 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Finala Sziget Talent România s-a desfăşurat joi, în Expirat Club din Bucureşti, pe scenă urcând cele trei trupe finaliste din totalul de 40 câte s-au înscris în prima ediţie a competiţiei: Tony Baboon, Satellites şi Velosonics.

Juriul a fost format din Dan Amariei (OCS), cel care a şi prezentat evenimentul, Bogdan Popoiag (ROA, Unu'), DJ Bully (Radio Cooperativa Urbană), Mihai Tiţa (Sunete) şi publicul din club.

După lungi deliberări, juriul a decis ca la Festivalul Sziget să meargă trupa Tony Baboon. "Toate cele trei trupe au fost de nota 10, însă, în final, juriul a ales Tony Baboon, pentru originalitate, spontaneitate şi o excepţională comunicare cu publicul. A fost greu, chiar ar fi meritat toate trei să ajungă la Budapesta, dar timpul nu este pierdut, competiţia se va desfăşura anual de acum încolo", spun reprezentanţii Sziget România, cei care au şi organizat concursul Sziget Talent, împreună cu partenerul principal, Cooperativa Urbană.

Youropen - Sziget International Talent Festival este o tradiţie deja la nivel european, acest eveniment desfăşurându-se în 16 ţări din Europa.

Tony Baboon va concerta pe scena Europe a Festivalului Sziget, care se va desfăşura în perioada 10 - 17 august, la Budapesta.

Trupa Tony Baboon s-a înfiinţat în 2013 si este o prezenţă relativ nouă în peisajul muzical românesc, însă reuşeşte să surprindă de fiecare dată. Cu şase single-uri lansate, Tony Baboon a reuşit, în aproape un an şi jumătate de activitate, să fie difuzat de multe radiouri din România. Trupa a cântat în deschiderea concertului artistului jamaican Skarra Mucci.

Festivalul Sziget este unul dintre cele mai importante evenimente de gen, care aduce artiştii momentului pe o insulă din Budapesta, pentru o săptămână dedicată muzicii. Festivalul strânge, anual, în jur de 350.000 de spectatori. În 2011, Festivalul Sziget a fost clasat printre cele mai bune cinci evenimente de acest tip europene de cotidianul The Independent şi printre cele mai bune 10 astfel de evenimente la European Festival Awards.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici