Trupa U2 colaborează cu grupul Apple pentru a dezvolta un format muzical care să combată pirateria

Rockerii irlandezi din trupa U2 colaborează cu inginerii grupului Apple pentru a dezvolta un format muzical revoluţionar care va fi capabil să combată în mod eficient pirateria online, informează contactmusic.com.

121 afișări
Imaginea articolului Trupa U2 colaborează cu grupul Apple pentru a dezvolta un format muzical care să combată pirateria

Trupa U2 colaborează cu grupul Apple pentru a dezvolta un format muzical care să combată pirateria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

U2 s-a asociat recent cu acelaşi gigant american din domeniul tehnologiei pentru a oferi tuturor clienţilor magazinului muzical online iTunes versiunea în format electronic a celui mai recent album al formaţiei irlandeze, "Song of Innocence". Bono, solistul trupei, a dezvăluit într-un interviu faptul trupa sa are o relaţie privilegiată cu Apple, iar această colaborare implică şi alte proiecte comune.

Într-un interviu acordat pentru revista Time, Bono a dezvăluit faptul că grupul U2 intenţionează să se implice în lupta contra descărcărilor ilegale de fişiere muzicale de pe internet prin dezvoltarea unui nou format muzical care să nu poată fi copiat.

Scopul acestui proiect secret este acela de a-i determina pe fani să cumpere albume întregi, nu piese individuale, aşa cum se făcea până în urmă cu câţiva ani. În acest fel, albumele vor deveni din nou profitabile pentru artişti, mai ales pentru aceia care nu îşi permit să susţină turnee de amploare.

"Compozitorii nu sunt persoane care susţin turnee. Regretatul compozitor şi textier Cole Porter nu ar fi putut să vândă tricouri. Cole Porter nu cânta pe stadioane", a declarat Bono.

"Proiectul nostru este un format audiovizual interactiv muzical, care nu poate fi piratat şi care, totodată, va readuce în atenţia publicului copertele albumelor într-un mod foarte puternic. Poţi să te joci cu versurile şi să ajungi astfel la lucrurile profunde aflate în spatele cântecelor, atunci când te afli în metrou şi ai iPhone-ul cu tine, şi poţi să vizualizezi imaginile pe ecrane de mari dimensiuni. Poţi să vezi fotografii într-un fel în care nu le-ai văzut niciodată", a adăugat rockerul irlandez.

Bono mai spune că proiectul se află încă într-un stadiu relativ incipient de dezvoltare şi că vor mai trece probabil cel puţin 18 luni până când noul format muzical va fi disponibil pentru public.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici