Tumblr intră în cursa „live video” împotriva Facebook şi Twitter

Tumblr, una dintre cele mai de succes platforme de blogging, care se află sub aripa Yahoo, şi-a anunţat intrarea în spaţiul „live video”, intrând astfel în lupta pentru transmisii live pe internet, ce se dă acum între Facebook şi Twitter.

233 afișări
Imaginea articolului Tumblr intră în cursa „live video” împotriva Facebook şi Twitter

Tumblr intră în cursa „live video” împotriva Facebook şi Twitter (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Lupta pentru transmisii live pe internet se dă acum între Facebook şi Twitter, deşi există mai mulţi jucători pe scenă. 

Potrivit Go4it, este vorba despre Tumblr, una dintre cele mai de succes platforme de blogging, care se află sub aripa Yahoo. Compania şi-a anunţat intrarea în spaţiul „live video” fără prea multe surle şi trâmbiţe, însă este posibil să asistăm la crearea celui de-al treilea jucător important în cursa pentru primul loc.

Tumblr este o platformă bazată pe imagini şi gif-uri, iar adoptarea noului trend care implică clipuri video live ar trebui în teorie să se potrivească perfect cu publicul tânăr care frecventează diversele pagini ale platformei.

Majoritatea conţinutului publicat pe acestea este în format foto sau animat, însă există destule blog-uri care publică clipuri video pe această platformă. Avantajul Tumblr este posibilitatea de a da mai departe un material printr-o simplă apăsare de buton, funcţia „reblog” adăugând orice articol de la un alt utilizator pe pagina personală.

Platforma „Live Video on Tumblr” va debuta astăzi, 21 iunie şi va putea fi accesată la adresa livevideo.tumblr.com. Există deja câteva transmisii live programate pentru debutul platformei (spune descrierea).

Rămâne de văzut dacă funcţia live video va fi însă deschisă tuturor utilizatorilor de Tumblr, sau dacă acesta va fi doar un nou mod de a consuma conţinut produs de companie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici