Turismul de apocalipsă: Unde vrei să-ţi petreci sfârşitul lumii? Mexicul se pregăteşte de oaspeţi în 2012

Data de 21 decembrie 2012 marchează sfârşitul ciclului actual al calendarului solar Maya. Anul acesta va fi ultimul dintr-un ciclu de 5125 de ani - începând din 3114 î.Hr. - şi, în conformitate cu dovezile găsite în inscripţiile maiaşe, aceasta ar însemna o schimbare de epocă pentru umanitate.

1451 afișări
Imaginea articolului Turismul de apocalipsă: Unde vrei să-ţi petreci sfârşitul lumii? Mexicul se pregăteşte de oaspeţi în 2012

Turismul de apocalipsă: Unde vrei să-ţi petreci sfârşitul lumii? Mexicul se pregăteşte de oaspeţi în 2012

Civilizaţia Maya a creat un calendar cu o perioadă de bază de 400 de ani, perioade denumite "baktune", iar fiecare epocă este compusă din 13 cicluri de 400 de ani.

Unii se pregătesc cu frică de sfârşitul lumii, însă alţii se pregătesc de călătorii.

Guvernul mexican se aşteaptă la cel puţin 52 de milioane de turişti care vor vizita cele cinci regiuni care fac parte din aşa-zisa lume Maya, Chiapas, Yucatan, Quintana Roo, Tabasco şi Campeche, în următoarele 12 luni, potrivit Latin American Herald Tribune.

Potrivit unui comunicat al biroului de turism mexican, vizitatorii vor cheltui aproape 20 de milioane de dolari: "Cosmologia Maya a stârnit interesul turiştilor şi studenţilor la nivel mondial, va fi un element important de promovare turistică".

Potrivit epigrafistului Sven Gronemeyer de la Universitatea La Trobe din Australia, inscripţia care a dat naştere ideii de "sfârşit al lumii" se referă doar la sfârşitul unui ciclu de timp şi începutul altuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici