Ultimul film din franciza "Harry Potter" a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari

Lungmetrajul "Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea 2", ultimul film din această franciză cinematografică, a intrat în clubul select al "filmelor miliardare", care au obţinut încasări de peste 1 miliard de dolari pe plan mondial.

902 afișări
Imaginea articolului Ultimul film din franciza "Harry Potter" a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari

Ultimul film din franciza "Harry Potter" a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reprezentanţii distribuitorului Warner Bros. au declarat, duminică, că ultimul film din franciza "Harry Potter" a depăşit acest celebrul prag de 1 miliard de dolari, obţinând încasări de 1,008 miliarde de dolari pe plan mondial, ocupând locul al optulea în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie, informează accesshollywood.com.

Potrivit Warner Bross, "Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea 2" va depăşi în curând filmul clasat pe poziţia a şaptea în acest top, animaţia "Alice în Ţara Minunilor" (1,024 miliarde de dolari), dar şi pe cel clasat pe locul al şaselea, "Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi", care este filmul cu cele mai mari încasări din acest an (1,032 miliarde de dolari).

"Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea 2" este primul film din franciza "Harry Potter" care trece de pragul încasărilor de 1 miliard de dolari. Precedentul record de încasări stabilit de un film din această franciză era de 974,8 milioane de dolari şi aparţinea primului film din serie, "Harry Potter şi Piatra Filozofală", lansat pe marile ecrane în 2001.

În capitolul final din seria "Harry Potter", tensiunea urcă la cote nebănuite, culminând cu bătălia epică dintre Harry Potter şi cel mai mare duşman, Lordul Cap-de-mort. Lunga călătorie ia sfârşit cu dramatica încleştare între bine şi rău. După ce au distrus un Horcrux şi au aflat semnificaţia magicelor Talismane ale Morţii, Harry, Ron şi Hermione continuă căutarea celorlalte Horcruxuri, pentru a avea o şansă de a-l distruge pe Cap-de-mort. Însă, spre ghinionul lor, maleficul personaj reuşeşte să pună mâna pe Bagheta de Soc şi acum vrea cu orice preţ să atace Şcoala Hogwarts şi să pună stăpânire pe cele două lumi.

"Harry Potter şi Talismanele Morţii - Partea 2", ultimul film al fenomenului mondial ce are la bază romanele lui J. K. Rowling, este şi cel mai spectaculos de până în prezent, oferind pentru prima oară spectatorilor o experienţă cinematografică unică, datorată înaltei tehnologii 3D şi IMAX 3D. Filmul este adus pe marile ecrane româneşti de MediaPro Distribution.

Primele trei poziţii în topul filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile sunt ocupate de lungmetrajele "Avatar" (2,7 miliarde de dolari), "Titanic" (1,8 miliarde de dolari) şi "Stăpânul inelelor: Întoarcerea regelui" (1,11 miliarde de dolari).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici