Un album de parodii muzicale, al lui "Weird Al" Yankovic, lider în topul Billboard, pentru prima dată în 50 de ani

"Mandatory Fun", albumul de parodii muzicale al actorului şi cântăreţului american "Weird Al" Yankovic, este primul material discografic de gen care a ajuns în fruntea topului vânzărilor de discuri din SUA în ultimii 50 de ani.

216 afișări
Imaginea articolului Un album de parodii muzicale, al lui "Weird Al" Yankovic, lider în topul Billboard, pentru prima dată în 50 de ani

"Weird Al" Yankovic (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Cu chipul său colţuros şi un păr lung şi creţ, Yankovic, în vârstă de 54 de ani, a devenit cunoscut în 1984, când a lansat o versiune amuzantă, o parodie a piesei de mare succes a cântăreţului Michael Jackson "Beat It", rebotezată "Eat It".

"Weird Al" Yankovic a ajuns în sfârşit pe primul loc în topul Billboard în acest an, cu un album ce conţine parodii după două piese celebre: "Happy" a lui Pharrell Williams şi "Blurred Lines" a lui Robin Thicke.

"Blurred Lines" a devenit "Word Crimes", un strigăt de război ironic lansat la adresa greşelilor gramaticale, iar "Happy" a devenit "Tacky", ironizând prostul gust vestimentar.

Cele două parodii fac parte din albumul "Mandatory Fun", care a ajuns pe primul loc în topul Billboard 200 chiar în prima săptămână în care a fost lansat.

"Mandatory Fun" este primul album de parodii muzicale care ajunge în fruntea topului vânzărilor de discuri americane din 1963 şi până în prezent şi, totodată, primul material discografic de gen cu cele mai mari vânzări din ultimii 20 de ani, cu 104.000 de copii vândute în prima săptămână după lansare.

Succesul albumului "Mandatory Fun" se datorează internetului, unde difuzarea unei serii de opt videoclipuri care însoţesc tot atâtea cântece de pe album a făcut furori, mai ales parodia după piesa "Royals" a cântăreţei neozeelandeze Lorde, redenumită "Papier aluminium", o odă adusă ambalajelor alimentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici