Un alpinist britanic a stabilit recordul pentru cele mai multe vârfuri cucerite pe Everest

Alpinistul britanic Kenton Cool a stabilit un record pentru cele mai multe vârfuri pe Everest de către un non-nepalez, după ce a atins pentru a 17-a oară vârful celui mai înalt munte din lume.

545 afișări
Imaginea articolului Un alpinist britanic a stabilit recordul pentru cele mai multe vârfuri cucerite pe Everest

Un alpinist britanic a stabilit recordul pentru cele mai multe vârfuri cucerite pe Everest

Cool a atins vârful alături de Dorjee Gyelzen Sherpa, un ghid local care a atins el însuşi de mai multe ori atât Everestul, cât şi K2, şi de Richard Walker, preşedintele executiv al lanţului de magazine alimentare Iceland din Marea Britanie.
 
Potrivit unei postări pe contul de Instagram al lui Cool, trioul a ajuns pe vârful Everest la ora 1:30, ora de vară britanică, adică la 6:15, ora Nepalului.
 
"Condiţiile în timpul împingerii spre vârf au fost incredibil de reci, ceea ce a dus la multiple defecţiuni tehnice, cu trackerul/comunicaţii care au căzut", se arată în postare. 
 
A fost o săptămână de recorduri pe Everest, care este cel mai des urcat în luna mai.
 
Luni, Pasang Dawa Sherpa, în vârstă de 46 de ani, a ajuns pentru a 26-a oară în vârful muntelui, egalându-l pe compatriotul său Kami Rita Sherpa în ceea ce priveşte numărul de ascensiuni din toate timpurile.
 
Totuşi, această egalitate a durat doar două zile, deoarece miercuri, Kami Rita a reuşit să ajungă pe vârf pentru a 27-a oară.
 
În acest an, Nepalul a eliberat 463 de permise de escaladă pentru turiştii internaţionali, cel mai mare număr de permise de acest fel din istorie. Cele mai mari grupuri reprezentate au fost SUA şi China.
 
În 2018, guvernul nepalez a interzis străinilor să urce singuri pe Everest. Apoi, la începutul acestui an, au interzis toate drumeţiile solo în întreaga ţară.
 
"Atunci când călătoreşti singur, în caz de urgenţă, nu există nimeni care să te ajute", a declarat Mani R. Lamichhane, directorul Consiliului de Turism din Nepal, pentru CNN despre această decizie. "Este în regulă dacă ei călătoresc în oraşe, dar în munţii îndepărtaţi, infrastructura nu este adecvată".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici