Un babuin şi un pui de leu au recreat în realitate o scenă celebră din „Lion King” | FOTO

Un babuin şi un pui de leu au recreat faimoasa secvenţă din filmul de desene animate „Lion King”, în care Rafiki îl prezenta pe Simba celorlalte animale, conform Huffpost. Imaginea a fost suprinsă într-o poză făcută de unul dintre angajaţii unui safari din Africa de Sud.

2589 afișări
Imaginea articolului Un babuin şi un pui de leu au recreat în realitate o scenă celebră din „Lion King” | FOTO

Un babuin şi un pui de leu au recreat în realitate o scenă celebră din „Lion King” | FOTO

„Nu văd şanse mari de supravieţuire pentru bietul pui”, a avertizat angajatul safari-ului.

Un babuin mascul care să care şi să aibă grijă de un pui de leu este un lucru neobişnuit, şi cu toate acestea s-a întâmplat la finalul săptămânii trecute în Parcul Naţional Kruger din Africa de Sud. Babuinul a luat puiul, l-a dus într-un copac şi s-a lăudat cu el de parcă ar fi fost al lui, a explicat Kurt Schultz, care nu a văzut în astfel de comportament în cei 20 de ani de când lucrează în safari.

„Babuinul îl dichisea pe puiul de leu de parcă ar fi fost un pui de babuin. Îl îngrijea ca şi cum ar fi fost o femelă babuin care avea grijă de puiul ei”, a mai explicat Schultz.

Acesta a mai spus că atunci când văzuse grupul de babuini mai devreme în cursul zilei de sâmbătă, aceştia erau entuziasmaţi şi însufleţiţi. Este posibil să fi descoperit atunci puiul de leu.

Babuinii se adunaseră într-o zonă deluroasă unde leii şi leoparzii îşi ascund de obicei puii atunci când pleacă la vânătoare, a explicat angajatul Parcului Naţional Kruger. E destul de probabil ca astfel babuinii să îl fi găsit pe puiul de leu.

Babuinii „sunt animale puternice şi este posibil ca puiul de leu să fi suferit leziuni interne atunci când aceştia s-au entuziasmat şi au început să se bată pe pui”, a explicat Schultz. Era o dimineaţă călduroasă şi puiul arăta semne de deshidratare, a mai spus angajatul safari-ului.

În timp ce restul grupului de babuini începuse să se liniştească, unul dintre masculi „a sărit din cracă în cracă, cu puiul de leu în braţe pentru o perioadă lungă de timp. Puiul părea foarte extenuat”, a povestit Schultz.

Schultz şi ceilalţi prezenţi în safari au urmărit fenomenul rar şi au făcut poze.

„Nu văd şanse mari ca puiuţul să supravieţuiască. Grupul de babuini era foarte mare şi un leu nu ar putea să îşi recupereze puiul”, a mai spus Schultz.

El a completat: „Natura este de cele mai multe ori foarte crudă şi supravieţuirea unui pui de prădător nu este uşoară. Când ar mai creşte, puiul de leu ar ajunge să reprezinte o ameninţare pentru babuini. Am văzut babuini ucigând cu sânge rece pui de leopard şi de leu”.

Sursa foto: Profimedia Images

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici