Un bărbat şi-a TĂIAT un deget după ce a realizat că a votat cu cine nu trebuia. Imaginile cu el au devenit VIRALE | FOTO, VIDEO

Un bărbat din India şi-a tăiat degetul arătător, după ce a realizat că a votat, din greşeală, joi, cu cine nu trebuia. Într-un video devenit viral, el precizează că voia să voteze pentru un partid regional, însă a ajuns să voteze cu partidul de guvernământ Baharatiya Janata, fiind încurcat de simbolurile de pe buletinul de vot.

1637 afișări
Imaginea articolului Un bărbat şi-a TĂIAT un deget după ce a realizat că a votat cu cine nu trebuia. Imaginile cu el au devenit VIRALE | FOTO, VIDEO

Un bărbat şi-a TĂIAT un deget după ce a realizat că a votat cu cine nu trebuia. Imaginile cu el au devenit VIRALE | VIDEO

După ce votează, alegătorii din India sunt obligaţi să îşi marcheze degetul arătător cu o cerneală care nu poate fi ştearsă, pentru a se preveni votul multiplu, scrie BBC.

Bărbatul, pe numele lui Pawan Kumar, susţine că a votat în nordul statului Uttar Paradesh, în al doilea tur al alegerilor generale din India.

”Voiam să votez pentru elefant (simbolul partidului regional – n. red.), dar am apăsat din greşeală pe floare (simbolul partidului de guvernământ)”, a declarat Pawan în clipul video. În India este implementat un sistem de vot electronic în care alegătorii sunt nevoiţi să apese pe butoane pentru a-şi exprima preferinţele electorale.

Trebuie menţionat că simbolurile partidelor joacă un rol important în alegeri, pentru că acestea sunt uşor de recunoscut, într-o ţară în care rata analfabetismului este foarte mare.

Votul de joi a fost foarte important pentru partidele regionale puternice din India, care domineă politica din staltele în care activează.

Totodată, acest vot este şi cel mai mare din istoria omenirii, participând aproximativ 900 de milioane de oameni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici