Un câine „erou”, amendat de poliţie la scurt timp după şi-a salvat familia de la moarte. „Totuşi, unul dintre poliţişti a rupt hârtia” | VIDEO

Un câine din comunitatea Westchester, Statele Unite, este considerat erou după ce şi-a salvat familia de la moarte. Sadie, un pitbull, a fost găsită de vecini în timp ce lătra fără oprire în grădina locuinţei, transmite ABC News.

4616 afișări
Imaginea articolului Un câine „erou”, amendat de poliţie la scurt timp după şi-a salvat familia de la moarte. „Totuşi, unul dintre poliţişti a rupt hârtia”  | VIDEO

Un câine şi-a salvat familia de la moarte, dar poliţia l-a amendat pe propietarul animalului | VIDEO

Autorităţile au primit un apel despre un câine lăsat liber, care lătra şi deranja locuinţele din zonă.

Poliţia s-a prezentat la faţa locului, iar „câinele a fugit şi i-a condus pe poliţişti în curtea din spate”, declară locotenentul Lawrence Rotta.

Poliţiştii au observat imediat că ceva nu era în regulă. Uşa din spate era deschisă şi gardul era rupt. În timp ce patrulau în jurul casei, aceştia au simţit un miros ciudat de gaze, care venea de la un geam al subsolului.

Chemaţi la faţa locului, pompierii au confirmat scurgerea de gaze la subsolul locuinţei.

„Câinele a împiedicat producerea unui explozii”, continua Rotta. După mai multe investigaţii, autorităţile au găsit urme de gheare şi sânge pe uşa din spate a casei, iar familia crede că Sadie a simţit pericolul şi a sărit în ajutorul lor.

„Se pare că încerca să iasă pe geam. Era hotărâtă să iasă cu orice preţ”, susţine Serena Costello, stăpâna lui Sadie. Costello se afla la locul de muncă şi a fost sunată de o prietenă. Dacă Sadie nu acţiona, Costello se teme că ea şi fetiţa sa de numai patru ani, ar fi fost în pericol când ajungeau acasă.

„Este eroul nostru. Nu-i stă în fire să facă aşa ceva. Ne-a salvat vieţile. Da, suntem emoţionate”, adaugă Costello.

Cu toate acestea, poliţia a fost nevoită să îi dea o amendă lui Sadie. „Mi-au scris o citaţie, cu toate că nu au vrut, dar aşa prevede legea când ai un câine liber în curte”, afirmă Costello. „Totuşi, unul dintre poliţişti a rupt hârtia după ce scurgerea de gaze a fost confirmată”, adaugă această.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici