Un cântăreţ german investeşte trei milioane de euro într-un sat braşovean

Un cântăreţ german de rock, Peter Maffay, născut la Braşov, va investi aproximativ trei milioane de euro pentru construcţia unei tabere pentru copiii cu probleme sociale din Europa, dar şi pentru renovarea bisericii fortificate şi dezvoltarea turistică a satului Roadeş din judeţul Braşov.

592 afișări
Imaginea articolului Un cântăreţ german investeşte trei milioane de euro într-un sat braşovean

Un cântăreţ german investeşte trei milioane de euro într-un sat braşovean (Imagine: musik-center.de)

Peter Maffay a inaugurat, miercuri, şantierul unde va fi construită tabăra pentru copii, care va fi amplasată în fosta casă parohială a bisericii fortificate din sat.

Tabăra pentru copiii cu probleme sociale este prima etapă a proiectului "Biserica fortificată Roadeş - spaţiu protejat pentru copii" finanţat de Fundaţia Peter Maffay şi Fundaţia Tabaluga, pentru care au fost alocate fonduri de 500.000 de euro.

În tabăra de la Roadeş vor fi găzduiţi câte 14 copii cu probleme din toată Europa, proveniţi din mediile instituţionalizate, timp de două săptămâni. Copiii vor beneficia de terapie prin muzică şi natură.

"Încercăm să construim o casă pentru copii traumatizaţi, care provin din familii cu situaţii dificile. Va fi o casă de vacanţă. În perioada vacanţei petrecute în această tabără, copiii sunt ajutaţi să treacă mai uşor peste traumele pe care le-au suferit. Eu unul susţin ideea că natura şi muzica sunt două terapii de bază pentru ei. Ambele funcţionează, pentru că, indiferent de locul din Europa de unde provin copiii, ambele reprezintă un limbaj comun. Avem un loc asemănător care funcţionează deja de şapte ani în Spania, unde găzduim anual aproximativ 300 de copii. Scopul este de a aduce împreună copii din ţări diferite, pentru a avea şansa de a se cunoaşte, de a experimenta culturi diferite, moduri de viaţă diferite şi viaţa la ţară", a spus artistul.

Peter Maffay a declarat presei că a ales satul Roadeş din comuna Buneşti după ce a vizitat circa 14 localităţi transilvănene cu biserici fortificate, însă s-a simţit foarte atras de acest sat şi a decis să ajute comunitatea. Tot în cadrul acestui proiect este inclusă şi renovarea bisericii fortificate din localitate, care după plecarea saşilor a rămas în paragină.

Maffay speră ca atât biserica, cât şi întreaga localitate, să poată fi incluse în decurs de trei ani în circuitul turistic. În acest scop, în localitate vor fi amenajate şi locuri de joacă pentru copii, un camping, ateliere meşteşugăreşti şi o grădiniţă.

În schimb, Consiliul Judeţean Braşov şi autorităţile locale şi-au luat angajamentul să ajute proiectul prin asigurarea utilităţilor şi a infrastructurii necesare. CJ Braşov i-a oferit artistului o Diplomă de Excelenţă pentru implicarea în viaţa socială a comunităţii braşovene.

Tabăra pentru copii are ca plan de finalizare primăvara anului 2011, când vor putea fi primiţi primii vizitatori.

Peter Maffay s-a născut la Braşov, în 1949, şi a emigrat în Germania în urmă cu 45 de ani. El şi-a construit o carieră muzicală de succes în Germania, fiind, în prezent, unul dintre cei mai apreciaţi artişti pop-rock din această ţară.

Fundaţia "Peter Maffay" a fost înfiinţată în 2003 în Germania şi se înscrie într-o reţea de ONG-uri internaţionale similare care se adresează copiilor instituţionalizaţi din întreaga Europă, ce suferă de diferite traume psihice, cauzate de abuzurile de tot felul, de decesele în familie sau de consumul de alcool şi droguri. În prezent, fundaţia lui Peter Maffay deţine şi administrează o casă de vacanţă în Mallorca, într-un sat de lângă Pollenca. Acolo, copiii, alături de însoţitorii lor, petrec stagii de câte două săptămâni, în care primesc consiliere şi terapie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici