Un centru pentru salvarea păsărilor a descoperit o bufniţă „durdulie”. Cât a trebuit să slăbească pentru a putea zbura din nou | FOTO

O bufniţă care a fost salvată dintr-un şant din faţa pieţei Saxmundham nu era rănită, ci doar prea grasă, au spus reprezentanţii Sanctuarului de Bufniţe din Suffolk, Marea Britanie, potrivit BBC.

1722 afișări
Imaginea articolului Un centru pentru salvarea păsărilor a descoperit o bufniţă „durdulie”. Cât a trebuit să slăbească pentru a putea zbura din nou | FOTO

Un centru pentru salvarea păsărilor a descoperit o bufniţă „durdulie”. Cât timp i-a trebuit să slăbească pentru a putea zbura din nou | FOTO

Cei de la Sanctuarul de Bufniţe din Suffolk au precizat că bufniţa a fost adusă de un bărbat.

La examinare, medicii veterinari au descoperit că bufniţa era „pur şi simplu obeză” şi „nu putea efectiv să zboare” din această cauză. Bufniţa a fost pusă la „regim strict” pentru a slăbi de la cele 245 de grame pe care le avea la „o greutate naturală” şi apoi a fost eliberată în sălbăticie, au adăugat reprezentanţii sanctuarului.

Aceştia au mai spus că bufniţa era aproape de trei ori mai grea decât ar fi fost de aşteptat la o bufniţă. Reprezentanţii Sanctuarului au explicat că „este extrem de neobişnuit ca păsările sălbatice să ajungă în mod natural supraponderale”.

Rufus Samkin, de la sanctuarul respectiv a afirmat: „Locul în care a fost găsită este unul foarte bogat în hrană, şi a fost o iarnă blândă, fapt pentru care se putea găsi multă mâncare în zonă - şoareci de câmp. Credem că bufniţa s-a descurcat foarte bine şi a cam exagerat cu mâncatul”.

El a mai precizat că bufniţa a pierdut între 20 şi 30 de grame în două săptămâni, timp în care raţia de hrană a fost controlată de personalul sanctuarului.

„E posibil să o revedem, sperăm să nu. Sperăm că a învăţat cum să îşi ţină greutatea sub control, astfel încât să poată scăpa de prădători sau să fie luată de oameni”, a conchis Samkin. 

 

Sursa foto: Sanctuarul de Bufniţe din Suffolk

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici