Un costum de Darth Vader din "Războiul stelelor", la licitaţie. Suma la care este estimat este colosală

Un costum original al emblematicului personaj Darth Vader din franciza "Războiul stelelor/ Star Wars", estimat la 2 milioane de dolari, va fi scos la vânzare la o licitaţie organizată pe 14 mai, la Los Angeles, de casa Bonhams, potrivit Reuters.

799 afișări
Imaginea articolului Un costum de Darth Vader din "Războiul stelelor", la licitaţie. Suma la care este estimat este colosală

Un costum de Darth Vader din "Războiul stelelor", la licitaţie. Suma la care este estimat este colosală

Este vorba despre un costum care a fost creat de echipa de designeri, coordonată de John Mollo, a filmului "Războiul Stelelor: Imperiul Contraatacă/ Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back", lansat în 1980. Costumul este format din 17 piese, inclusiv celebra mască neagră, o pereche de cizme şi două pelerine.

Proprietarul este Bryce "Kermit" Eller, a cărui voce groasă i-a asigurat participarea în calitate de Darth Vader la premiere, lansări de carte, convenţii şi alte evenimente "Star Wars".

Costumul va face parte dintr-o expoziţie organizată de Turner Classic Movies în perioada 4 - 14 mai.

Recuzita şi costumele din celebra franciză au obţinut, în anii anteriori, preţuri semnificative la licitaţii. În 2017, un robot R2-D2 folosit în lungmetrajul "Războiul stelelor - Episodul IV: O nouă speranţă/ Star Wars: Episode IV - A New Hope", de George Lucas, lansat în 1977, a fost vândut pentru 2,76 milioane de dolari, iar o sabie laser a lui Luke Skywalker, pentru 450.000 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici