Un cuplu s-a căsătorit în Filipine, în timp ce vulcanul Taal erupea în fundal | FOTO

Un cuplu din Filipine s-a căsătorit, duminică, chiar dacă în spatele lor vulcanul Taal erupea într-un un nor gros de fum şi cenuşă, informează CNN. Momentul a fost surprins de fotograful de nuntă al celor doi „porumbei”.

1116 afișări
Imaginea articolului Un cuplu s-a căsătorit în Filipine, în timp ce vulcanul Taal erupea în fundal | FOTO

Un cuplu s-a căsătorit în Filipine, în timp ce vulcanul Taal erupea în fundal

Chino şi Kat Vaflor îşi puneau pirostriile într-o zonă aflată la 16 kilometri de vulcanul Taal, moment în care fotograful Randolf Evan a surprins în mai multe poze momentele cu cenuşa şi fumul în fundal.

Vulcanul Taal, aflat la aproape 60 de kilometri la sud de Manila pe insula Luzon, a erupt duminică, ceea ce a forţat rezidenţii să evacueze zona, în condiţiile în care experţii au avertizat că o nouă „erupţie exploză periculoasă” ar putea să aibă loc.

„Eram de fapt neliniştiţi pentru că în timp ce munceam continuam să verific social media pentru actualizări cu privire la erupţia vulcanului. Deci eram conştienţi de avertizările făcute de autorităţi şi de posibila escaladare a situaţiei asupra căreia se făcea actualizări în timp real”, a declarat Randolf Evan, pentru CNN

„De asemenea am discutat discret între noi ce ar trebui să face dacă situaţia se înrăutăţeşte”, a mai explicat fotograful.

Evan a povestit că toată lumea prezentă la nunta de la Savanna Farm Tagaytay şi-a păstrat „calmul” în timp ce cuplul a spus „da”.

Reprezentanţii localului au postat apoi fotografii de la altar cu tinerii căsătoriţi, având în fundal nori de fum şi au scris „Nunta continuă!”.

Institutul de Vulcanologie şi Seismologie din Filipine a informată că vulcanul a arătat o „escaladare rapidă” a activităţii vulcanie. Erupţii continue generează dâre de fum între 9 şi circa 15 kilometri deasupra craterului, au mai spus reprezentanţii institutului.

Sursa citată a recomandat evacuarea insulei vulcanului Taal în jurul oraşelor învecinate. Autorităţile au crescut gradul de alertă ceea ce indică posibilitatea unei erupţii cu lavă într-o perioadă de câteva ore până la câteva zile.

Aproximativ 8.000 de persoane au fost evacuate după ce vulcanul a început duminică să expulzeze cenuşă.

Situat pe o insulă în mijlocul unui lac, Taal este al doilea cel mai activ vulcan din Filipine, deşi este unul dintre cei mai mici din lume.

Autorităţile au avertizat că în urma erupţiei există riscul producerii unui "tsunami vulcanic".

Phivolcs a ridicat nivelul de alertă de la 3 la 4, din maxim 5.

Potrivit ONU, se estimează că peste 450.000 de persoane locuiesc în zona de pericol de 14 kilometri în jurul vulcanului Taal, care este situat la aproximativ 70 de kilometri sud de Manila.

Foto: Facebook/Randolf Evan

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici