Un elev din Gorj le-a cerut reprezentanţilor ISU să închidă şcolile şi în judeţul său. „La noi este zăpadă până la gât, iar alţii stau acasă“

Moment amuzant în Gorj după ce un băiat de 14 ani le-a cerut ofiţerilor ISU să închidă şcolile şi în judeţul său, din cauza ,,zăpezii până la gât”. Elevul a trimis mesajul prin intermediul unei reţele de socializare. Reprezentanţii ISU Gorj i-au explicat adolescentului că decizia de închidere a instituţiilor de învăţământ nu le aparţine.

3193 afișări
Imaginea articolului Un elev din Gorj le-a cerut reprezentanţilor ISU să închidă şcolile şi în judeţul său. „La noi este zăpadă până la gât, iar alţii stau acasă“

Un elev din Gorj a cerut reprezentanţilor ISU să închidă şcolile şi în judeţul său. „La noi este zăpadă până la gât, iar alţii stau acasă“

Totodată, aceştia i-au spus că educaţia pe care o primeşte la şcoală este importantă şi în timp ce alţi elevi stau acasă, el ar putea obţine mai multe cunoştinţe frecventând cursurile.

Discuţia dintre elev şi reprezentanţii ISU Gorj a fost postată pe pagina de Facebook a instituţiei, iar comentariile din partea internauţilor nu au ezitat să apară. Unii dintre ei susţin iniţiativa băiatului ,,Copilul a avut dreptate, pentru că este o vreme prea riscantă din cauza vântului”, iar alţii au apreciat răspunsul ofiţerilor ISU şi au menţionat importanţa frecventării cursurilor.

Mai jos redăm mesajul postat de ISU Gorj pe pagina de Facebook:

,,Educaţia este cea mai puternică armă care îţi poate aduce realizări în viaţă!

Aseară, în jurul orei 22:20, am fost abordat de către un tânăr domn de vreo 14 anişori, care după modul de adresare “Domne” este foarte pasionat de operele şi stilul lui I.L. Caragiale. Tânărul îşi manifesta nemulţumirea faţă de faptul că nu s-a luat măsura închiderii unităţii şcolare unde este “nevoit” să înveţe. Nu pentru că s-ar fi impus acest lucru, dar cum “alţi” să se ducă la şcoală şi alţii nu?

S-a convins într-un final că acest lucru îl avantajează pentru că nu o să mai fie nevoit să recupereze materia pe care ar fi pierdut-o în cazul închiderii unităţii şcolare şi că va avea astfel un avantaj în faţa copiilor care chiar sunt nevoiţi să stea acasă din cauza vremii.

Noi le transmitem tuturor copiilor şi părinţilor deopotrivă, că atât pentru instituţia noastră cât şi pentru celelalte instituţii cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă, siguranţa copiilor este prioritară, dar nu şi atunci când vine vorba despre lucrările de control pe care trebuie să le susţină la şcoală!”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici