Un exemplar din "Mein Kampf", semnat de Hitler, scos la licitaţie la Los Angeles

Două volume din pamfletul ideologic scris de Adolf Hitler "Mein Kampf", semnate de autor, vor fi propuse la vânzare la o licitaţie ce va fi organizată joi, la Los Angeles, a anunţat marţi casa Nate D. Sanders.

135 afișări
Imaginea articolului Un exemplar din "Mein Kampf", semnat de Hitler, scos la licitaţie la Los Angeles

"Mein Kampf", semnat de Hitler, scos la licitaţie la Los Angeles

Cele două volume ale lucrării, care schiţează ideologia violent antisemită a regimului nazist, sunt semnate de Hitler şi dedicate lui Josef Bauer, unul dintre primii membri ai Partidului nazist şi, totodată, unul dintre apropiaţii viitorului Führer.

În acea dedicaţie, scrisă între 1925 şi 1926, Hitler îi transmitea urarea "Crăciun fericit!" lui Josef Bauer, unul dintre participanţii la puciul eşuat de la Munchen din 1923, care i-a adus lui Hitler mai multe luni de închisoare, în timpul cărora a scris "Mein Kampf", în 1924.

Licitaţia va avea loc la Los Angeles. Casa organizatoare nu a stabilit un preţ estimativ.

Deşi nu este editat în Germania - cel puţin deocamdată, pentru că volumul va intra în domeniul public în 2015 -, "Mein Kampf" este uşor de procurat, mai ales de pe internet, unde sunt propuse spre vânzare ediţii în germană şi în alte limbi străine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici