Un exemplar din prima ediţie "Harry Potter", scos la licitaţie

Un exemplar din prima ediţie a primului volum din seria aventurilor celebrului vrăjitor Harry Potter, creată de J. K. Rowling, care conţine şi adnotările făcute de scriitoarea britanică, va fi scos la licitaţie, la Londra, pe 21 mai, informează Reuters.

168 afișări
Imaginea articolului Un exemplar din prima ediţie "Harry Potter", scos la licitaţie

Un exemplar din prima ediţie "Harry Potter", scos la licitaţie

Fanii celebrului vrăjitor vor avea şansa să cumpere un exemplar unic din prima ediţie a primului volum al seriei, "Harry Potter şi Piatra Filozofală/ Harry Potter and the Philosopher's Stone", adnotat de către autoare. Cartea va fi scoasă la vânzare în cadrul unei licitaţii caritabile, a anunţat vineri organizaţia English PEN.

Exemplarul scos la licitaţie conţine gândurile scriitoarei scrise de mână, comentarii despre carte şi despre adaptarea sa cinematografică, dar şi 22 de desene care ilustrează volumul.

Cartea "Harry Potter şi Piatra Filozofală" va fi scoasă la licitaţia organizată, pe 21 mai, la Londra, de casa Sotheby's, alături de alte 50 de prime ediţii adnotate ale unor volume precum "Jurnalul lui Bridget Jones/ Bridget Jones's Diary" de Helen Fielding, "Luminile nordului/ Northern Lights" de Philip Pullman şi "Matilda" de Roald Dahl.

Seria "Harry Potter", de J. K. Rowling, care include şapte romane, este unul dintre cele mai mari succese editoriale. Volumul "Harry Potter şi Piatra Filozofală" a fost publicat pentru prima dată în 1997, prima ediţie având un tiraj de aproximativ 500 de exemplare. Adaptarea cinematografică a seriei a avut la fel de mare succes, atrăgând încasări de peste 7 miliarde de dolari.

În octombrie 2007, un alt exemplar din prima ediţie a primului volum din seria "Harry Potter" a fost vândut la o licitaţie, organizată la Londra, pentru circa 30.000 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici