Un lagăr de concentrare va fi trasformat într-un resort de lux

Oficialităţile din Muntenegru au un plan de reconsolidare a fortului din Mamula, una dintre cele mai bine conservate fortăreţe austro-ungare din secolul XIX. Guvernul a aprobat un plan de transformare a lagărului într-un resort luxos, investiţie ce se ridică la 15 milioane de euro.

1249 afișări
Imaginea articolului Un lagăr de concentrare va fi trasformat într-un resort de lux

Un lagăr de concentrare va fi trasformat într-un resort de lux

Mamula este una dintre cele mai bine conservate fortăreţe austro-ungare din secolul XIX, construită pe o mică insulă nelocuită din Marea Adriatică, scrie Descoperă.

Fortul, construit în 1853 de generalul austro-ungar Lazar Mamula, ocupă peste 90% din suprafaţa insulei. Fortăreaţa a făcut parte din planul armatei austro-ungare de prevenire a atacurilor din zona Boka Kotorska.

Insula a devenit cunoscută în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când fasciştii conduşi de Benito Mussolini au tranformat fortul într-un lagăr de concentrare. Închisoarea deţinea 2.000 de ostatici care erau torturaţi în cele mai brutale moduri. Majoritatea prizonierilor erau aduşi din zonele învecinate.

După închiderea lagărului, Mamula şi restul clădirilor au fost lăsate în paragină, de atunci nimeni nu a mai locuit pe această insulă. Fortăreaţa este una dintre cele mai bine conservate fortificaţii austriece din Marea Adriatică.

Oficialităţile din Muntenegru au un plan de reconsolidare a fortului. Guvernul din Muntenegru a aprobat un plan de transformare a lagărului într-un resort luxos. Investiţia pentru realizarea acestui plan s-a ridicat la 15 milione de euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici