Un meteorit de mărimea unei maşini de spălat s-a dezintegrat deasupra unei localităţi din Costa Rica. Ar putea conţine urme de viaţă

  • Un mic meteorit care a ajuns pe Pământ în aprilie 2019 e posibil să fi adus cu el semne ale vieţii extraterestre.
  • Un meterorit asemănător a explodat s-a dezintegrat asupra localităţii Muschison din Australia, în 1969
1710 afișări
Imaginea articolului Un meteorit de mărimea unei maşini de spălat s-a dezintegrat deasupra unei localităţi din Costa Rica. Ar putea conţine urme de viaţă

Un mic meteorit care a ajuns pe Pământ în aprilie 2019 e posibil să fi adus cu el semne ale vieţii extraterestre.

Roca provenită din spaţiu a picat în Costa Rica pe 23 aprilie 2019. Meteoritul era de mărimea unei maşini de spălat şi s-a dezintegrat înainte de a fi lovi suprafaţa Pământului, dar localnicii au găsit bucăţile de rocă.

Potrivit LiveScience, cercetătorii care au analizat bucăţile recuperate susţin că rocile conţineau compuşi de carbon, cel mai probabil conţin aminoacizi care se unesc pentru a crea proteine şi apoi ADN. Conform cercetătorilor, fragmentele găsite la Aguas Zarcas din Costa Rica are în componenţă aminoacizi care nu se găsesc pe Pământ.

Un meterorit asemănător a explodat s-a dezintegrat asupra localităţii Muschison din Australia, în 1969. Şi în fragmentele respective s-au găsit urme de aminoacizi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici