Un milion de participanţi la defilarea Gay Pride de la Londra

Un milion de persoane au participat sâmbătă la defilările Gay Pride de la Londra şi alte mii de susţinători ai drepturilor homosexualilor au fost prezenţi la Viena, Madrid şi Roma, pentru a cere drepturi egale pentru membrii comunităţilor gay.

86 afișări
Imaginea articolului Un milion de participanţi la defilarea Gay Pride de la Londra

Un milion de participanţi la defilarea Gay Pride de la Londra (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În capitala britanică, evenimentul a marcat şi împlinirea a 40 de ani de la înfiinţarea Gay Liberation Front, grupul de presiune care a organizat prima paradă Gay Pride.

Ministrul britanic pentru Egalitate, Lynne Featherstone, a fost prezent la manifestaţie, după ce declarase că ia în considerare posibilitatea de a acorda cuplurilor de acelaşi sex dreptul de a include elemente religioase în ceremoniile de uniune civilă.

Parada a traversat străzile Londrei în ritmuri de muzică tehno, iar în cartierul Soho a fost organizată o petrecere publică.

La Viena, organizatorii Regenbogen Parade au anunţat că aproximativ 100.000 de persoane au participat la cea de-a 15-a ediţie a defilării. Marşul organizat în Austria a avut ca temă principală familia, într-un moment în care comunitatea gay solicită drepturi egale pentru cuplurile gay.

Participanţii la paradă au defilat în centrul oraşului, înainte de a se aduna, în cursul după-amiezii, la Schwarzenbergplatz pentru a asista la un discurs şi apoi la un concert.

În Spania, unde cuplurile gay se pot căsători şi, din iulie 2005, pot adopta şi copii, zeci de mii de persoane s-au adunat la Madrid într-o paradă plasată sub semnul egalităţii pentru transsexuali. "Nu putem tolera ca în secolul XXI persoanele transsexuale să fie considerate încă drept bolnave", a declarat ministrul spaniol pentru Egalitate, Bibiana Aido.

O paradă de mai mică amploare a avut loc la Roma, unde câteva mii de persoane au defilat purtând pancarte pe care scria "Închideţi Vaticanul, un Guantanamo mental".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici