Un muncitor a murit pe platoul de filmare al noului lungmetraj regizat de Martin Scorsese

Un muncitor a murit şi alţi doi au fost răniţi, joi, după prăbuşirea unui tavan al unei case pe platoul de filmare al viitorului lungmetraj regizat de Martin Scorsese, în Taipei (Taiwan), informează surse oficiale.

163 afișări
Imaginea articolului Un muncitor a murit pe platoul de filmare al noului lungmetraj regizat de Martin Scorsese

Un muncitor a murit pe platoul de filmare al noului lungmetraj regizat de Martin Scorsese (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Trei muncitori taiwanezi lucrau la consolidarea unei case vechi, construită din lemn şi cărămidă, la Centrul chinez al filmului şi culturii, în momentul accidentului, a precizat serviciul de intervenţii în situaţii de urgenţă al oraşului Taipei.

Un tavan s-a prăbuşit, iar un muncitor a murit şi ceilalţi doi au suferit răni la picioare şi la cap.

"Regizorul (Martin Scorsese, n.r.) este şocat şi întristat de faptul că un muncitor a fost rănit mortal şi regretă că acest accident a avut loc", a declarat David Lee, un producător taiwanez care lucrează la noul lungmetraj al lui Scorsese, intitulat "Silence".

Lee a anunţat că filmările, care ar trebui să înceapă vineri, se vor derula conform programului stabilit.

O adaptare a romanului lui Shusako Endo, "Silence" prezintă povestea unor călugări portughezi iezuiţi din secolul al XVII-lea, care sunt persecutaţi, aflaţi în misiune de evanghelizare în zonele izolate ale Japoniei. Rolurile principale sunt jucate de Liam Neeson, Andrew Garfield şi Adam Driver.

Filmul, primul lungmetraj al lui Martin Scorsese după "Lupul de pe Wall Street/ Wolf of Wall Street", din 2013, va avea premiera în 2016.

Într-o carieră de peste şase decenii în industria cinematografică, Martin Scorsese este considerat unul dintre cei mai influenţi cineaşti americani contemporani, fiind autorul unor filme devenite clasice, precum "Şoferul de taxi/ Taxi Driver" (1976), "Taurul furios/ Raging Bull" (1980) şi "Băieţi buni/ Goodfellas" (1990), dar şi al unor pelicule mai recente, extrem de bine primite de public şi de critici, precum "Bandele din New York/ Gangs of New York" (2002), "Aviatorul/ The Aviator" (2004), "Hugo" (2011) şi "Lupul de pe Wall Street" (2013). Martin Scorsese, în vârstă de 71 de ani, a primit şi 12 nominalizări la Oscar, trofeu pe care l-a obţinut în cele din urmă în 2007, cu filmul "Cârtiţa/ The Departed".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici