Un muzeu dedicat cântăreţei Tina Turner, deschis în fosta şcoală în care a învăţat artista - VIDEO

Şcoala în care a învăţat cântăreaţa americană Tina Turner a fost transformată într-un muzeu dedicat artistei în vârstă de 74 de ani, care a fost inaugurat vineri.

120 afișări
Imaginea articolului Un muzeu dedicat cântăreţei Tina Turner, deschis în fosta şcoală în care a învăţat artista - VIDEO

Un muzeu dedicat cântăreţei Tina Turner, deschis în fosta şcoală în care a învăţat artista

Clădirea şcolii din Brownsville, West Tennessee, care are o singură cameră, a fost transformată într-un muzeu dedicat copilăriei şi carierei cântăreţei de origine americană, care în prezent trăieşte la Zurich şi are şi cetăţenie eleveţiană, potrivit contactmusic.com.

Tina Turner, care s-a născut pe 26 noiembrie 1939 în Nutbush, un oraş situat la 80 de kilometri nord-est de Memphis, a frecventat cursurile şcolii Flagg Grove în anii 1940 şi începutul anilor 1950, întrucât sistemul educaţional din Statele Unite era încă segregat în acea perioadă, persoanele de culoare fiind nevoite să meargă la şcoli separate.

Cântăreaţa nu a participat la inaugurarea muzeului, dar şi-a exprimat mulţumirea într-un mesaj video transmis participanţilor la ceremonia care a avut loc vineri şi într-o serie de interviuri.

Într-un interviu acordat publicaţiei USA Today, Tina Turner a explicat cum a aflat despre înfiinţarea muzeului şi cum a vrut să se implice în proiect. La început a fost sceptică în legătură cu care şcoală urma să fie transformată în muzeu, crezând că este vorba despre instituţia de învăţământ din Nutbush, care pur şi simplu se va folosi astfel de numele său.

"Este o mică poveste despre cum am aflat că şcoala unde am învăţat va fi transformată într-un muzeu dedicat mie. O revistă din Elveţia, numită Bilan, a publicat un articol despre şcoala Tinei Turner care va fi transformată într-un muzeu, iar eu am crezut că este vorba despre şcoala din Nutbush, care era o şcoală pentru albi, şi eu am crezut că vor da numele meu unei şcoli pentru albi", a spus Tina Turner.

Cântăreaţa a explicat că după citirea articolului a înţeles că de fapt era vorba despre clădirea în care ea chiar a petrecut primii ani de şcoală. "Când mi-am dat seama că este vorba chiar despre şcoala din Flagg Grove, care era construită pe pământul care aparţinea străbunicului meu şi, fiind vorba despre o amintire, am devenit imediat foarte interesată şi m-am implicat în proiect", a explicat artista.

Potrivit publicaţiei Star Tribune, muzeul este folosit atât ca o atracţie turistică, dar şi ca un mod de a ajuta tinerii să înţeleagă nevoia de educaţie. Tina Turner a vrut să sublinieze astfel importanţa educaţiei în atingerea ţelurilor şi îndeplinirea viselor.

"Fiecare are un vis, dar trebuie să subliniez că visele nu se îndeplinesc în lipsa educaţiei. Cred că sunt un exemplu pentru copiii săraci în ceea ce priveşte viitorul lor şi le arăt că dacă mergi înainte şi nu te abaţi de la calea ta, cu hotărâre, mai ales în timpuri grele, poţi atinge succesul", a declarat Tina Turner.

Pe numele său real Anna Mae Bullock, Tina Turner s-a născut pe 26 noiembrie 1939, în Nutbush, statul american Tennessee. Tatăl ei lucra pe o plantaţie de bumbac, iar mama ei era de origine indiană. Cântăreaţa a trecut, de altfel, la budism în 1970.

După liceu, Tina Turner s-a mutat la Saint Louis, pe atunci capitala blues-ului, unde l-a întâlnit pe Ike Turner, un chitarist cu opt ani mai în vârstă decât ea. Primul lor single - "Fool in Love" - a urcat pe primul loc în topul Hit Parade. Consacrarea ei a venit în 1966, odată cu lansarea piesei "River Deep Mountain High", compusă special pentru ea de Phil Spector.

Căsnicia artistei americane a început să se degradeze după ce Ike Turner a devenit dependent de droguri şi abuziv, Tina Turner părăsindu-l pe Ike pe 2 iulie 1976 şi luând cu ea cei patru copii ai cuplului, dintre care doi provin dintr-o relaţie anterioară a soţului ei.

Într-o carieră impresionantă de aproape o jumătate de secol, Tina Turner, considerată cântăreaţa cu cel mai mare succes din muzica rock, supranumită de altfel "regina rock and roll", a lansat 10 albume de studio, a jucat în numeroase filme, iar discurile ei s-au vândut în peste 200 de milioane de copii pe plan mondial. Cântăreaţa americană, celebră pentru vocea ei puternică, îşi electriza publicul de fiecare dată cu energia ei debordantă din concerte. Tina Turner a vândut mai multe bilete la show-urile sale decât oricare alt artist solo din istorie şi a câştigat opt premii Grammy.

Tina Turner s-a retras din viaţa publică după turneul ei de adio care a avut loc în 2008/2009. Cântăreaţa a învăţat limba germană şi s-a mutat în Elveţia în 1995.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici