Un nepalez a escaladat muntele Everest pentru a 26-a oară, un record - oficial

Un şerpaş nepalez a escaladat muntele Everest pentru a 26-a oară, depăşindu-şi propriul record stabilit anul trecut, a declarat duminică un oficial guvernamental, citat de Reuters.

994 afișări
Imaginea articolului Un nepalez a escaladat muntele Everest pentru a 26-a oară, un record - oficial

Un nepalez a escaladat muntele Everest pentru a 26-a oară, un record - oficial

Kami Rita, în vârstă de 52 de ani, a escaladat sâmbătă muntele de 8.848,86 metri pe traseul tradiţional de pe creasta de sud-est, conducând alţi 10 alpinişti locali.

"Kami Rita şi-a doborât propriul record şi a stabilit un nou record mondial în alpinism", a declarat Taranath Adhikari, directorul general al Departamentului de Turism din capitala Kathmandu.

Soţia lui Kami Rita, care şi-a dat numele de Jangmu, a declarat că este fericită pentru reuşita soţului său.

Traseul de căţărare folosit de Kami Rita a fost deschis de neozeelandezul Sir Edmund Hillary şi de Tenzing Norgay în 1953 şi rămâne cel mai popular.

În acest an, Nepalul a eliberat 316 permise pentru escaladarea Everestului în sezonul de vârf, până în luna mai, faţă de 408 anul trecut, cel mai mare număr de permise de până acum.

Naţiunea himalayană, care se bazează foarte mult pe alpinişti pentru schimburile valutare, s-a confruntat cu critici pentru că a permis supraaglomerarea şi mai multe decese ale alpiniştilor pe munte în 2019.

Everestul a fost escaladat de 10.657 din 1953 de pe versanţii nepalez şi tibetan - mulţi au urcat de mai multe ori, iar 311 persoane au murit până acum, potrivit bazei de date Himalaya.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici