Un număr record de elefanţi au murit în Sri Lanka anul trecut

Peste 300 de elefanţi au murit în Sri Lanka anul trecut, un număr record, conform consultanţilor de mediu, relatează BBC.

156 afișări
Imaginea articolului Un număr record de elefanţi au murit în Sri Lanka anul trecut

sursa FOTO: Profimedia

Consultanţii de mediu au concluzionat că anul trecut în Sri Lanka au murit 361 de elefanţi un număr record, de când regiunea a devenit independentă în 1948, relatează BBC.

Cauza majoră a dispariţiei numărului de elefanţi sunt oameni.

În Sri Lanka trăiesc aproximativ 7500 de elefanţi şi chiar dacă uciderea lor este ilegală, adeseori existenţa acestor animale intră în conflict comunităţile rurale.

Specialiştii de mediu estimează că 85% decesele elefanţilor au fost cauzate de activitatea umană. 

Comunităţile locale folosesc garduri electrice, otravă şi pun ca momeală mâncare cu exploziv pentru a omorî elefanţii.

Extinderea satelor şi a fermelor au cauzat scăderea sursei de hrană şi apă pentru aceste animale. 

Autorităţile au promis construirea unor garduri între elefanţi şi aşezările umane, însă această măsură nu este îndeajuns întrucât nu este una sustenabilă, sunt de părere experţii în probleme de mediu.

O altă cauză a morţii premature a elefanţilor sunt trenurile care omoară o bună parte dintre aceste animale în timpul migraţiei. 

Zeci de elefanţi sunt ţinuţi în captivitate în condiţii precare şi folosiţi ca atracţie turistică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici