Un pensionar slovac a inaugurat o "grădină zoologică" pentru animale din pluş

Un pensionar slovac a adunat zeci de animale din pluş abandonate de proprietarii lor şi a deschis într-un parc public din Bratislava o "grădină zoologică" inedită pentru aceste jucării, spre bucuria copiilor şi a părinţilor acestora.

171 afișări
Imaginea articolului Un pensionar slovac a inaugurat o "grădină zoologică" pentru animale din pluş

Un pensionar slovac a inaugurat o "grădină zoologică" pentru animale din pluş (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Ideea unei grădini zoologice pentru animale din pluş i-a venit lui Tibor Marko, în vârstă de 70 de ani, atunci când a constatat că îi era foarte greu să se despartă de vechii ursuleţi din pluş ai copiilor săi, în urmă cu circa un an şi jumătate. În acelaşi timp, un prieten i-a oferit mai multe animale din pluş.

"Mi-a zis să fac ceva cu ele. Atunci m-am gândit că vechile jucării ar putea să aducă bucurie altor copii", a declarat acest fost muncitor în construcţii, în prezent pensionar.

În prezent, un mic parc public din apropiere de casa lui este căminul a peste 70 de animale din pluş. Un leu uriaş, un elefant, un şarpe, un dinozaur, mai multe maimuţe şi un urs din pluş sunt expuse acolo, spre bucuria celor mici.

"Primele animale din pluş au fost furate, dar acum toţi vecinii îmi aduc jucării vechi, iar soţia mea mă ajută să le aranjăm", a spus Tibor Marko.

"Grădina zoologică", fără cuşti, fără garduri, fără bilet de intrare, nici oră de deschidere, a avut mare succes în cartier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici