Un peşte-vâslă uriaş, cu o lungime de peste patru metri, descoperit pe o plajă din California

Un peşte-vâslă uriaş, supranumit "şarpe de mare", cu o lungime de peste patru metri, a fost descoperit pe o plajă din California, vineri după-amiază.

1457 afișări
Imaginea articolului Un peşte-vâslă uriaş, cu o lungime de peste patru metri, descoperit pe o plajă din California

Peşte vâslă descoperit la 13 octombrie în apropiere de Catalina Island (Imagine: HEPTA)

Potrivit publicaţiei citate, este pentru a doua oară în mai puţin de o săptămână când un astfel de peşte rar este descoperit pe o plajă din California, informează huffingtonpost.com.

De această dată, acel exemplar de peşte-vâslă uriaş a fost găsit vineri după-amiază în localitatea Oceanside.

Potrivit cotidianului U-T San Diego, peştele avea o lungime de peste patru metri, iar cadavrul său eşuat pe plaja din Oceanside a atras o mulţime de curioşi.

Poliţia din Oceanside a contactat SeaWorld San Diego, The Scripps Research Institute şi National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). Un angajat al NOAA a recuperat cadavrul peştelui, pe care l-a tăiat în mai multe secţiuni care vor fi studiate ulterior.

Deşi este foarte neobişnuit ca un astfel de peşte - care trăieşte în ape foarte adânci - să fie găsit în apropiere de ţărm, un pasionat de scufundări acvatice a descoperit duminică, 13 octombrie, plutind în apa din apropiere de Catalina Island, cadavrul unui al doilea peşte-vâslă uriaş, lung de 5,4 metri şi a avut nevoie de ajutorul a 12 persoane pentru a-l aduce la ţărm.

Potrivit Catalina Island Marine Institute, peştele-vâslă uriaş poate să ajungă la lungimi de peste 15 metri şi sunt cei mai lungi peşti osoşi din lume.

Existenţa lor a stat la baza multor legende apărute de-a lungul istoriei despre celebrii "şerpi de mare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici