Un robot a obţinut în instanţă dreptul de a apărea în spectacole de acrobaţie

  • Acrobaţii unei trupe suedeze folosesc un robot industrial pentru spectacole.
  • Protecţia muncii din Suedia a pretins închiderea lui într-o cuşcă, pe modelul roboţilor din fabrici.
  • Instanţa a decis că măsurile de protecţie luate de acrobaţi sunt suficiente.
338 afișări
Imaginea articolului Un robot a obţinut în instanţă dreptul de a apărea în spectacole de acrobaţie

Sursa: YouTube

Acrobaţii unei trupe suedeze au venit cu ideea să folosească un robot industrial în numerele lor. Au ataşat un scaun braţului robotului şi s-au pus pe treabă. Mai ales că, spre deosebire de oameni, roboţii au mişcări foarte precise, chiar dacă le repetă de mii de ori.

Problema a apărut când a aflat autoritatea pentru protecţia muncii din Suedia, care a solicitat ca robotul să fie închis într-o cuşcă de protecţie, iar oamenii să nu poată lua contact fizic cu el, ca şi cum ar fi lucrat pe o linie de asamblare.

Când acrobaţii au aflat că trebuie să renunţe la colegul lor mecanic, au mers în instanţă. Iar instanţa le-a dat dreptate, considerând că au luat suficiente măsuri de protecţie. Acum robotul va reveni în spectacole alături de mebrii trupei.

Credeai că numai la noi se merge până la absurd?

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici