Un român a amenajat standurile de protocol de pe circuitul de Formula 1 de la Monza

Nicu Bocancea, cel mai premiat master florist român pe plan internaţional, a înfrumuseţat şi amenajat creativ unul dintre standurile de protocol de pe Autodromul Monza, unde zilele trecute a avut loc cursele de Formula 1, Formula 2, Cupa Porsche şi Cursa de prototipuri.

1327 afișări
Imaginea articolului Un român a amenajat standurile de protocol de pe circuitul de Formula 1 de la Monza

Un român a amenajat standurile de protocol pe circuitul de Formula 1 de la Monza

Nicu Bocancea împreună cu colegii săi de la Florăria Iris au construit pe circuit câţiva piloni ”vii”, câteva ”prototipuri” florale care să contrasteze cu prototipurile pe roţi care au dominat circuitul.
 
„Printre cai putere, am încercat să inserăm o nouă unitate de măsură: florile-putere. A fost un proiect interesant pentru noi, mai ales că a avut o componentă masculină foarte puternică, într-un loc în care domină istoric caii putere şi zgomotul de motoare şi de cauciucuri în condiţiile în care noi, de obicei, construim mesaje florale pentru doamne şi domnişoare care mai de care mai delicate.
 
Am pornit de la 4 bucăţi geometrice din beton cărora le-am ataşat pe verticală tije de bambus natural în care am inserat o multitudine de flori tropicale, albe. Sunt dominante în zilele noastre construcţiile din beton, cu mult fier şi mereu am simţit să mai echilibrez puţin balanţa esteticului cu ajutorul delicateţei florilor. Între o tijă de bambus şi una de fier, ce aţi alege? Oamenii pasionaţi de maşini din Monza au ales verdele crud şi viu al bambusului, aşa cum face bine sufletului”, a povestit Nicu Bocancea, faimos şi premiat în întreaga lume pentru construcţiile metaforice create din flori.
 
După câteva zile de scârţâit de roţi, circuit de maşini de curse şi zeci de personalităţi mondiale din Formula 1 întâlnite, Nicu Bocancea s-a întors în Bucureşti pregătit să facă faţă maratonului floral din prima zi de şcoală. 
 
„Dacă am trăit numai în zgomot de motoare câteva zile, acum ne reobişnuim brusc cu delicateţea feminină. Zilele acestea, educatoarele, învăţătoarele şi profesoarele sunt cele mai răsfăţate persoane la noi în florării. Aranjamente în coşuri de ceramică sau direct în vaze, cu inserţii de creioane colorate sau peniţe de stilou, flori diverse de la monocrom la multicolor, toate sunt pregătite de echipa de florişti pentru a fi cumpărate la începutul şcolii.
 
Programul nostru începe cu 3 ore mai devreme în prima zi de şcoală, deschidem porţile în jurul orei 6, ca să aibă toată lumea timp să aleagă fără presiunea timpului atenţia şi simbolul afecţiunii pentru dascălii copiilor”, povesteşte Nicu Bocancea care recunoaşte că an de an programul premergător începutului de an şcolar la florării se prelungeşte cu câte 2-3 ore datorită cererii mari de flori. Despre ce aranjamente se pot comanda pentru prima zi de şcoală îi puteţi consulta site-ul la adresa: www.florariairis.ro. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici