Un sat scufundat de 71 de ani a ieşit la suprafaţă. Ce s-a întâmplat cu sutele de locuitori

  • Un sat italian scufundat de 7 decenii a ieşit la suprafaţă.
  • Satul Curon era locuit de sute de persoane.
  • Locul a rămas sub apă în 1950 când autorităţile au construit un baraj în zonă.
4305 afișări
Imaginea articolului Un sat scufundat de 71 de ani a ieşit la suprafaţă. Ce s-a întâmplat cu sutele de locuitori

Sursa foto: Profimedia

Satul Curon, din provincia italiană Bolzano, a fost inundat în 1950, când autorităţile au decis să construiască în zonă o hidrocentrală. Peste 160 de locuinţe au fost scufundate atunci.
 
O mare parte din populaţia satului s-a risipit la inundaţie, iar cealaltă parte a ales să rămână în noul sat construit în apropierea celui vechi.
 
Odată cu scăderea nivelului apei, satul scufundat în urmă cu 71 de ani a apărut la suprafaţă. Pe măsură ce apa a fost scoasă din lac, pentru lucrări, au început să se vadă şi ruinele clădirilor scufundate.
 
Satul Curon a fost şi sursă de inspiraţie pentru un serial italian Netflix, intitulat chiar „Curon”, dar şi pentru o carte.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici