Un serial despre viaţa preşedintelui american Theodore Roosevelt va fi produs de postul TV Showtime

Un serial despre viaţa şi cariera politică a preşedintelui american Theodore Roosevelt va fi produs în curând de postul de televiziune Showtime, informează site-ul revistei Variety.

215 afișări
Imaginea articolului Un serial despre viaţa preşedintelui american Theodore Roosevelt va fi produs de postul TV Showtime

Theodore Roosevelt (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

Acest proiect de televiziune, aflat deocamdată într-un stadiu incipient de producţie, va avea la bază un scenariu scris de David McKenna, care s-a remarcat în trecut cu scenariul lungmetrajului "American History X". McKenna va fi şi producător executiv al serialului.

Potrivit unor surse citate de revista Variety, noul serial va descrie viaţa preşedintelui Roosevelt, sub forma unei producţii TV epice, în care David McKenna va adapta pentru televiziune "povestea reală şi eroică" a celui de-al 26-lea preşedinte american, într-o perioadă în care pe piaţă există un interes uriaş din partea publicului larg pentru personalităţile politice.

Producătorii americani nu au anunţat deocamdată numele actorului care va interpreta rolul preşedintelui Theodore Roosevelt.

Theodore Roosevelt (27 octombrie 1858 - 6 ianuarie 1919), numit adeseori, cu afecţiune, de compatrioţii săi "Teddy" sau "TR", a fost un politician, scriitor, explorator, soldat, naturalist şi reformator american, care a devenit cel de-al 26-lea preşedinte al Statelor Unite în 1901. A ocupat această funcţie timp de două mandate, până în 1909, iar în calitate de lider al Partidului Republican a reprezentat o figură majoră a "Erei Progresiste" din istoria americană.

După asasinarea preşedintelui american William McKinley, în septembrie 1901, Theodore Roosevelt a devenit, la 42 de ani, cel mai tânăr preşedinte din istoria Statelor Unite. Conducându-şi partidul şi ţara în "Era Progresistă", Theodore Roosevelt a promovat un set de politici interne - cunoscute sub numele "Square Deal" -, care garantau protecţia cetăţeanului, control strict asupra trusturilor, reglementarea regimului de funcţionare a căilor ferate şi comercializarea unor alimente şi medicamente "curate". Făcând din conservarea naturii una dintre priorităţile sale, Theodore Roosevelt a înfiinţat numeroase parcuri naţionale, arii forestiere protejate şi monumente ale naturii, cu scopul de a proteja resursele naturale ale naţiunii americane. În politica externă, s-a concentrat pe America Centrală, unde a început lucrările de la Canalul Panama. Eforturile pe care le-a depus pentru încheierea războiului ruso-japonez i-au adus premiul Nobel pentru pace în 1906.

A fost căsătorit de două ori, cu Alice Lee în perioada 1880 - 1884 şi cu Edith Carow în perioada 1886 - 1919, şi a avut şase copii. A murit pe 6 ianuarie 1919 la vârsta de 60 de ani.

Theodore Roosevelt a fost inclus în mod constant în topurile celor mai buni preşedinţi din istoria Statelor Unite, iar chipul lui a fost sculptat în stâncă, pe Muntele Rushmore, alături de cele ale preşedinţilor George Washington, Thomas Jefferson şi Abraham Lincoln.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici