Un set de tobe folosit de Ringo Starr în 1963, adjudecat pentru 2,2 milioane de dolari

Un set de tobe pe care Ringo Starr l-a folosit pentru unele înregistrări ale trupei The Beatles a fost vândut, vineri, într-o licitaţie organizată la Los Angeles, pentru 2,2 milioane de dolari, lui Jim Irsay, patronul echipei de fotbal american Indianapolis Colts, informează dailymail.co.uk.

102 afișări
Imaginea articolului Un set de tobe folosit de Ringo Starr în 1963, adjudecat pentru 2,2 milioane de dolari

Un set de tobe folosit de Ringo Starr în 1963, adjudecat pentru 2,2 milioane de dolari

Setul Ludwig Oyster Black Pearl, folosit de Starr în peste 200 de show-uri, în perioada mai 1963 - februarie 1964, şi format din trei piese, a făcut parte din lotul unei licitaţii organizate de casa Julien's Auctions, care a cuprins 800 de obiecte ce i-au aparţinut toboşarului britanic şi soţiei acestuia, Barbara Bach.

Ringo Starr, în vârstă de 75 de ani, a folosit acest set de tobe la înregistrarea unor piese precum "She Loves You", "Can't Buy Me Love", "All My Loving" şi "I Want to Hold Your Hand".

Licitaţia, care se încheie sâmbătă, cuprinde şi o chitară a lui John Lennon, la care acesta a cântat de două ori, după care i-a oferit-o lui Starr, piese de mobilier, dar şi prima copie a albumului "The Beatles"(1968), cunoscut ca "White Album".

O parte din banii adunaţi din această licitaţie vor ajunge la Fundaţia Lotus Children deţinută de cei doi soţi.

Luna trecută, casa Julien's Auctions a vândut setul de tobe la care Ringo Starr a cântat în celebra emisiune TV "Ed Sullivan Show", de pe postul CBS, în 1964, pentru 2,1 milioane de dolari.

John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr şi George Harrison au format trupa The Beatles, în 1960, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici