Un student la medicină veterinară a folosit „în scopuri criminale” animalele pe care trebuia să le ajute | FOTO

Un student la medicină veterinară a primit şase ani de închisoare, după ce a încercat să facă contrabandă cu heroină. Drogurile erau ascunse în stomacurile unor căţei, relatează ABC News.

4191 afișări
Imaginea articolului Un student la medicină veterinară a folosit „în scopuri criminale” animalele pe care trebuia să le ajute | FOTO

Un student la medicină veterinară a folosit „în scopuri criminale” animalele pe care trebuia să le ajute | FOTO

Andres Elorez, în vârstă de 39 de ani, a fost arestat în Spania pentru înfracţiuni comise cu 10 ani în urmă, iar mai apoi extrădat în Statele Unite anul trecut pentru a fi judecat în tribunalul Districtual din New York.

Elorez, un cetăţean spaniol, care a urmat cursurile şcolii veterinare în Columbia, a pledat vinovat la conspiraţii de contrabandă. În documentele de la tribunal, aceste era descris ca fiind „unul dintre cei mai buni studenţi din clasa lui”, dar procurorii susţin că abilităţile lui au fost folosite în „scopuri criminale”, fără a ţine seama de animalele pe care le folosea.

Planul elaborat de a trece drogurile peste graniţă cuprindea introducerea chirurgicală a mai multor pachete de heroină lichidă în stomacurile căţeilor. Procurorii argumentează că Elorez şi-a trădat jurământul de veterinar de a împiedica abuzurile asupra animalelor, pe lângă faptul că făcea trafic de droguri. Pachetele au fost inserate în nouă câini, iar cel puţin trei dintre aceştia au murit.

„Ca medic veterinar aflat în formare, acuzatul avea datoria de a nu răni animalele, dar acesta şi-a trădat această datorie prin faptul că s-a folosit de abilităţile sale pentru a face trafic de droguri”, scriu procurorii în documentele sentinţei.

Elorez şi-a recunoscut faptele în faţa instanţei, acesta susţinând că a „conspirat cu un medic veterinar experimentat” pentru a folosi câinii drept „curieri”. „Am făcut acest lucru chiar dacă ştiam că este greşit”, spune acesta.

Elorez risca o condamnare pe viaţă pentru acuzaţiile aduse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici