Un tânăr s-a trezit cu degetul rece, purpuriu, şi a mers la spital. Doctorul a descoperit CEVA incredibil

O imagine cu raze X a mâinii unui campion la Yo-Yo arată venele şi arterele, dar atrage atenţia lipsa acestora pe degetul arătător, potrivit Live Science.

22657 afișări
Imaginea articolului Un tânăr s-a trezit cu degetul rece, purpuriu, şi a mers la spital. Doctorul a descoperit CEVA incredibil

Jocul care i-a provocat unui campion constricţia unor vene

Imaginea este o angiografie - o tehnică medicală prin care sunt evidenţiate vasele sanguine după ce în sânge a fost injectată o substanţă specială. În acest caz, se vede că sângele nu mai ajunge în degetul arătător al lui David Schulte, un campion la Yo-Yo numit „Dazzling Dave”.

Angiografia a fost făcută în 2005, dar s-a viralizat recent, după ce a fost publicată pe o reţea de socializare.

la începutul acelui an, Schulte făcea demonstraţii şi preda lecţii de Yo-Yo când a simţit că îi îngheaţă degetul arătător şi mâna. Arătătorul a început să aibă culori ciudate - roşu, albastru sau purpuriu.

David Schulte a mers la medic, iar acesta a descoperit că afecţiunea nu era provocată de blocarea unui vas de sânge, ci de constricţia unor vene, cauzată de orele îndelungate de Yo-Yo. Din fericire, problema s-a rezolvat în timp cu tratament pentru subţierea sângelui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici