Un tren de epocă va circula între Braşov şi Râşnov, din luna mai

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a anunţat, joi, că în luna mai va fi ianugurat un tren de epocă din anii 1900, care va circula pe ruta Braşov - Râşnov - Zărneşti, iar gara din Râşnov va fi reamenajată pe baza unor fotografii vechi.

984 afișări
Imaginea articolului Un tren de epocă va circula între Braşov şi Râşnov, din luna mai

Un tren de epocă va circula între Braşov şi Râşnov, din luna mai

"În luna mai va fi primul transport cu mocăniţa, care va pleca din gara Braşov şi va opri în staţiile Cristian, Râşnov şi Zărneşti. Vor fi doar două curse pe săptămână, sâmbăta şi duminica", a spus Căncescu.

Consiliul Judeţean Braşov a achiziţionat de la Sibiu, cu sprijinul ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, două locomotive Pacific, patru vagoane de călători şi un vagon restaurant ce a aparţinut regelui Ferdinand.

Iniţial, se dorea recondiţionarea unor vagoane vechi de la Braşov, însă acestea se aflau într- un grad prea înaintat de uzură şi nu au putut fi recondiţionate în condiţii proprii. În ceea ce priveşte gara din Râşnov, lucrările pentru reamenajarea acesteia au fost demarate urmând ca în decurs de aproximativ o lună să fie finalizate.

"Gara din Râşnov, care arată ca o gară uitată de Dumnezeu, va fi renovată după nişte fotografii vechi şi va arăta exact ca în anii 1900", a precizat preşedintele CJ.

La Braşov, a mai funcţionat o mocăniţă, până în anii '70, în zona Plaiul Foii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici