Un trib izolat din Amazonia a fost filmat pentru prima oară

Prima înregistrare video a unui trib izolat din jungla amazoniană, care trăieşte la frontiera dintre Brazilia şi Peru, a fost difuzată joi în cadrul programului "Human Planet" de pe BBC One, informează bbc.co.uk.

96 afișări
Imaginea articolului Un trib izolat din Amazonia a fost filmat pentru prima oară

Un trib izolat din Amazonia a fost filmat pentru prima oară

Jose Carlos Meirelles, de la Fundação Nacional do Índio (FUNAI) - o agenţie guvernamentală din Brazilia care luptă pentru protejarea intereselor şi culturii indienilor -, a declarat că agenţia sa are nevoie de dovezi ale existenţei unor comunităţi indiene "necontactate" din Brazilia, din cauza unor ameninţări reprezentate de exploatările forestiere şi mineritul ilegale.

Aceste comunităţi sunt cunoscute sub numele de "necontactate" pentru că au foarte puţine legături cu lumea exterioară.

Echipei BBC i-a fost permis să filmeze de la minimum 1 kilometru distanţă, cu ajutorul unor lentile speciale.

Vezi aici primul film cu tribul din Amazonia!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici