Una dintre verighetele actriţei Marilyn Monroe, scoasă la licitaţie în decembrie

Una dintre verighetele actriţei Marilyn Monroe şi un tablou care o prezintă pe artista americană pozând nud se numără printre obiectele care au aparţinut unor vedete ce vor fi scoase la licitaţie în luna decembrie, la Los Angeles.

151 afișări
Imaginea articolului Una dintre verighetele actriţei Marilyn Monroe, scoasă la licitaţie în decembrie

Una dintre verighetele actriţei Marilyn Monroe, scoasă la licitaţie în decembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pantofii rubinii pe care actriţa Judy Garland i-a purtat în filmul "Vrăjitorul din Oz/ The Wizard of Oz" (1939) erau consideraţi a fi punctul de atracţie principal al licitaţiei organizate de casa Profiles in History, însă participanţii la acest eveniment vor avea în vedere de acum înainte şi alte obiecte de valoare, informează express.co.uk.

Astfel, verigheta din platină cu 35 de diamante încrustate pe care Joe DiMaggio i-a oferit-o actriţei Marilyn Monroe în ziua căsătoriei lor, în 1954, ar putea fi vândută cu peste 300.000 de dolari, potrivit specialiştilor. La o altă licitaţie organizată de aceeaşi casă, rochia albă purtată de celebra actriţă americană în filmul "Şapte ani de căsnicie/ The Seven Year Itch" a spulberat toate aşteptările, fiind vândută cu 5,3 milioane de dolari, la începutul acestui an.

La licitaţia din luna decembrie va fi scos la vânzare şi un tablou realizat de pictorul Earl Moran, la sfârşitul anilor 1040, care o prezintă pe Monroe pozând nud.

Marilyn Monroe era o mare admiratoare a pictorului Earl Moran şi le-a spus apropiaţilor ei că adoră felul în care artistul o pictează, deoarece în tablourile acestuia picioarele ei arată minunat. Potrivit specialiştilor, tabloul ar putea fi vândut pentru o sumă cuprinsă în intervalul 68.000 - 88.000 de dolari.

Pantofii purtaţi de Judy Garland în "Vrăjitorul din Oz" ar putea fi vânduţi cu peste 2,9 milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici