Unde se vor odihni echipajele avioanelor în timpul curselor lungi? Cum arată noile zone de relaxare - FOTO

Un nou proiect reamenajează zona unde membri echipajului de la bordul unui avion se pot odihni în timpul curselor, astfel încât spaţiul individual alocat acestora pare mai mare decât cel destinat unui pasager.

821 afișări
Imaginea articolului Unde se vor odihni echipajele avioanelor în timpul curselor lungi? Cum arată noile zone de relaxare - FOTO

Unde se vor odihni echipajele avioanelor în timpul curselor lungi? Cum arată noile zone de relaxare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Proiectul dormitorului destinat echipajului, prezentat de Zodiac Galleys Europe, permite fiecărui membru al echipajului să aibă propriul pat şi puţină intimitate pentru a aţipi câteva momente în timpul curselor lungi, notează dailymail.co.uk.

Apelând la ajutorul unui număr de 30 de însoţitori de zbor de pe patru continente, planul punţii inferioare dezvăluie o zonă creată pentru a da senzaţia de spaţiu, intimitate şi confort.

Fiecare cuşetă este echipată cu sisteme ce oferă elemente de confort individual, cum ar fi divertismentul şi aerul condiţionat. Pentru a spori senzaţia de spaţiu, au fost folosite noi tipuri de materiale şi soluţii de iluminat.

Conceptul Zodiac Aerospace a fost dezvăluit săptămâna trecută la expoziţia pentru interioare de avion de la Hamburg, eveniment care prezintă ultimele tendinţe în construcţia avioanelor. Compania realizează spaţii pentru relaxarea echipajului, destinate avioanelor Airbus A330 şi A340, încă din anii `90  şi este lider de piaţă în domeniu.

Pentru a veni cu un concept nou pentru zonele de odihnă, s-a pornit de la zero şi au fost efectuate studii extensive de piaţă.

“Scopul nu a fost doar îmbunătăţirea aspectelor cantitative, cum ar fi costul şi greutatea, dar şi îmbunătăţirea experienţei utilizatorului”, a declarat, pentru Skift, un purtător de cuvânt al companiei.

“Utilizatorii au fost implicaţi în fiecare etapă a acestui proces. Cercetările extinse au dus la o mai bună înţelegere a factorilor care influenţează experienţa utilizatorilor cabinelor destinate echipajului”.

Anul trecut, o serie de imagini rare dezvăluiau spaţiul îngust pe care îl aveau la dispoziţie însoţitorii de zbor de la bordul avioanelor Boeing 373.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici