Universal Music România: Suntem alături de familiile victimelor şi facem apel la solidaritate

Echipa Universal Music România, care a lansat albumul trupei Goodbye to Gravity promovat prin intermediul concertului de vineri din clubul Colectiv, spune că este alături de familiile victimelor incendiului, mulţumeşte celor care au dat dovadă de compasiune şi face apel la solidaritate.

237 afișări
Imaginea articolului Universal Music România: Suntem alături de familiile victimelor şi facem apel la solidaritate

Universal Music România: Suntem alături de familiile victimelor şi facem apel la solidaritate

"Echipa Universal Music România este devastată de urmările tragediei petrecute la clubul Colectiv. Suntem îndureraţi pentru toţi cei care nu mai sunt printre noi, suntem îngrijoraţi pentru viaţa tuturor celor care sunt răniţi, la spital şi suntem alături de familiile tuturor victimelor incendiului", se arată în mesajul transmis MEDIAFAX de Universal Music România.

"Foarte mulţi dintre cei aflaţi la concert ne sunt sau ne erau prieteni, colaboratori, sunt sau erau artiştii noştri, o parte dintre noi eram acolo. Era lansarea albumului trupei Goodbye to Gravity. Doi dintre membrii formaţiei şi-au pierdut viaţa, iar alţi trei sunt în stare critică, la spital. Este cutremurător ca nişte tineri să îşi piardă viaţa încercând să facă viaţa altor tineri mai frumoasă", se arată în acelaşi mesaj.

"Această tragedie, care ne îndoliază sufletul, nu trebuie să zdruncine credinţa noastră în muzică. Le mulţumim tuturor celor care au dat dovadă de compasiune în aceste zile şi îndemnăm pe toată lumea să arate în continuare solidaritate fată de victimele incendiului şi apropiaţii acestora", mai spune echipa Universal.

În urma incendiului produs vineri seară în Clubul Colectiv din centrul Capitalei şi-au pierdut viaţa 29 de oameni, iar alţi aproximativ 200 au fost răniţi, dintre care peste 140 sunt spitalizaţi.

Martori aflaţi în club au declarat pentru MEDIAFAX că incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stâlp al clădirii aprinzându-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucăţi din plafon, care era capitonat şi el cu burete fonic, s-au desprins şi au căzut peste oameni.

Vineri seară, clubul Colectiv găzduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album - "Mantras of war". Printre persoanele decedate se află şi doi dintre membrii trupei, şi anume chitariştii Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru.

De asemenea, ceilalţi trei membri ai trupei - Andrei Găluţ (voce), Alex Pascu (bas) şi Bogdan Lavinius (tobe) - au fost răniţi şi sunt internaţi, potrivit informaţiilor oferite MEDIAFAX sâmbătă, de casa de discuri Universal Music România.

Andrei Găluţ, solistul trupei Goodbye to Gravity, este în stare gravă la Spitalul Elias, cu arsuri şi intoxicaţie cu fum, fiind ventilat mecanic, după cum au declarat, pentru MEDIAFAX, rudele acestuia.

De asemenea, Alexandru Pascu - membru al trupei Goodbye To Gravity şi fiul Anei Pascu, vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Scrimă şi preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Scrimă - se află la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale dificile, prognosticul medicilor rămânând rezervat.

INCENDIUL de la Colectiv: 140 de răniţi mai sunt internaţi în spitalele Capitalei. Singurul rănit neindentificat se află încă la Spitalul de Arşi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici