Universal Pictures pregăteşte un film despre viaţa lui Kurt Cobain

Un film inspirat din viaţa rockerului Kurt Cobain, solistul trupei Nirvana, a intrat în etapa de pre-producţie la studiourile Universal Pictures, scenariul fiind scris de Oren Moverman, regizorul filmului "Mesagerul/ The Messenger", recent nominalizat la Oscar.

130 afișări
Imaginea articolului Universal Pictures pregăteşte un film despre viaţa lui Kurt Cobain

Universal Pictures pregăteşte un film despre viaţa lui Kurt Cobain

Oren Moverman va fi şi regizorul acestui film, al cărui titlu nu a fost deocamdată ales. David Benioff a scris scenariul original al proiectului în 2007.

Materialele despre viaţa, muzica şi sinuciderea din 1994 a rockerului Kurt Cobain provin parţial din biografia scrisă în 2001 de Charles R. Cross, intitulată "Heavier Than Heaven: A Biography of Kurt Cobain". Iniţial, Universal a achiziţionat drepturile de ecranizare atât a vieţii lui Kurt Cobain, cât şi a văduvei sale, Courtney Love, care a condiţionat cedarea drepturilor sale către studiouri de includerea în scenariul filmului a biografiei scrise de Charles R. Cross.

În 2005, scenaristul şi regizorul Gus Van Sant a realizat o dramă rock-and-roll de ficţiune, intitulată "Last Days", în care a prezentat ultimele zile din viaţa lui Cobain, puternic marcate de dependenţa de droguri. David Benioff a scris schiţele originale, pe baza mărturiilor prietenilor lui Cobain din Aberdeen şi Seattle, pentru a alcătui scenariul original pentru Universal Pictures.

Oren Moverman şi Alessandro Camon au fost nominalizaţi la Oscar la categoria "cel mai bun scenariu original" pentru filmul "Mesagerul". Actorul Woody Harrelson a fost, la rândul său, nominalizat la Oscar la categoria "cel mai bun actor în rol secundar".

Oren Moverman a fost coscenarist la peliculele "Married Life", "Jesus' Son" şi "I'm Not There/ Noi suntem Bob Dylan".

Nirvana a fost una dintre cele mai populare trupe americane de rock alternativ din anii '90, vânzând peste 60 de milioane de albume. Pe 5 aprilie 1994, solistul şi liderul trupei, Kurt Cobain, dependent de heroină, s-a sinucis în locuinţa lui din Los Angeles. Trupul neînsufleţit al artistului a fost descoperit abia trei zile mai târziu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici