Unul dintre cei mai faimoşi roboţi din lume, care cântă şi dansează, a ajuns la Timişoara | FOTO

„Titan”, unul dintre cei mai faimoşi roboţi din lume, care ştie să cânte şi să danseze, a fost adus la Timişoara de către o companie care-şi propune să atragă cât mai mulţi tineri pasionaţi de tehnologie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1324 afișări
Imaginea articolului Unul dintre cei mai faimoşi roboţi din lume, care cântă şi dansează, a ajuns la Timişoara |  FOTO

Unul dintre cei mai faimoşi roboţi din lume, care cântă şi dansează, a ajuns la Timişoara | FOTO

„Titan - The Robot” are o înălţime de peste doi metri şi este unul dintre cei mai faimoşi roboţi gigant din lume. Robotul a fost adus la Timişoara de către compania Flex, în cadrul unui eveniment organizat la biblioteca Universităţii Politehnica din Timişoara, vineri şi sâmbătă.

Potrivit reprezentanţilor companiei, „Titan - The Robot” este un android controlat electronic şi reprezintă unul dintre proiectele internaţionale de succes care arată că inteligenţa artificială şi inteligenţa umană pot face echipă. Astfel, acesta poate să cânte, să danseze, să râdă şi să interacţioneze cu publicul.

Robotul gigant a putut fi admirat, vineri, de către o parte dintre studenţii de la Universitatea Politehnica din Timişoara, iar sâmbătă, începând cu ora 11.00, de către toţi timişorenii interesaţi.

Vicepreşedintele Flex, Michele Monico, a declarat, vineri, că evenimentul în cadrul căruia robotul a fost adus la Timişoara este organizat cu scopul atragerii de tineri pasionaţi de tehnologie, mai ales că se doreşte dezvoltarea departamentului de cercetare din oraş.

„Inteligenţa artificială şi tehnologia revoluţionează lumea în care trăim. Acesta este viitorul şi avem nevoie să ţinem pasul cu evoluţia tehnologiei. Dacă la începuturile diviziei de cercerare şi dezvoltare proiectele noastre erau în domeniul medical, pe parcurs am dezvoltat tehnologii şi pentru automotive, acum pentru domeniul industrial, iar cerinţele sunt pentru tot mai multe discipline. În acest context, dezvoltăm departamentul de la Timişoara, dorim să atragem ingineri care vor face parte din echipele globale. Multidisciplinaritatea proiectelor noastre oferă avantajul conectării cu numeroase industrii şi cu specialişti din toată lumea”, a afirmat Michele Monico.

În prezent, în cadrul fabricii Flex din Timişoara lucrează aproximativ 4.300 de angajaţi. Aceasta este cea mai mare fabrică din Europa a companiei, iar reprezentanţii firmei îşi propun să investească masiv, în următorii ani, în dezvoltarea departamentului de cercetare şi inovare de la Timişoara.

„Compania Flex este prezentă în Timişoara din 1998. A fost Solectron, apoi Flextronics, acum este Flex. Avem aproape 4300 de angajaţi, iar creşterea continuă. Această creştere vizează şi departamentul de Cercetare şi Dezvoltare. În acest departament în 2011 aveam un inginer, acum avem o echipă de 50 de persoane. Iar nevoia de ingineri este tot mai mare. Pentru a susţine dezvoltarea resursei umane calificate pentru acest tip de carieră ne dorim să consolidăm colaborarea pe care o avem cu Universitatea Politehnica din Timişoara, să susţinem proiectele de cercetare care oferă experienţă şi încurajează tinerii să se îndrepte spre acest domeniu”, a declarat plant managerul Flex România, Adrian Dumbravă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici