Unul dintre restaurantele lui Jamie Oliver, amendat pentru nerespectarea normelor de reciclare

Un restaurant cu specific italian al maestrului bucătar Jamie Oliver a fost amendat cu 6.000 de lire sterline pentru nerespectarea normelor de reciclare a ambalajelor.

295 afișări
Imaginea articolului Unul dintre restaurantele lui Jamie Oliver, amendat pentru nerespectarea normelor de reciclare

Jamie Oliver (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Restaurantele conduse de celebrul chef britanic sunt renumite pentru faptul că au adoptat norme "eco-friendly" ("care respectă mediul înconjurător"), iar Jamie Oliver a apărut la rândul său în câteva campanii naţionale de reciclare finanţate de Guvernul britanic, informează  dailymail.co.uk.

Cu toate acestea, se pare că "imperiul" clădit de Jamie Oliver începe să se clatine, întrucât unul dintre restaurantele sale cu specific italian a fost amendat recent pentru faptul că a încălcat legislaţia referitoare la reciclarea ambalajelor.

Un restaurant din lanţul "Jamie's Italian" a neglijat să îşi recicleze deşeurile provenite din ambalaje, afirmă Agenţia pentru Mediul Înconjurător din Marea Britanie. Ca urmare, acest restaurant a fost somat să plătească o amendă de 6.000 de lire sterline - în astfel de cazuri amenda constă în efectuarea unei donaţii în favoarea unei fundaţii ecologiste.

Acesta a fost al doilea scandal ruşinos în care este implicat Jamie Oliver în decurs de câteva săptămâni.

Luna trecută, măcelăria londoneză deţinută de renumitul bucătar britanic a fost închisă pentru o zi, după ce inspectorii de la Departamentul pentru sănătate au descoperit în clădire excremente de şoareci şi carcase mucegăite.

Restaurantele lui Jamie Oliver s-au înmulţit în ultimii ani, pe măsură ce renumitul maestru bucătar s-a folosit de celebritatea sa pentru a promova campanii ce militează pentru o mai bună alimentaţie a elevilor în şcoli şi pentru angajarea tinerilor în industria alimentară.

Chestiunile ecologice au ocupat un loc proeminent printre interesele sale. Cartea lui de reţete culinare de criză, care îi învaţă pe cititori cum să evite să irosească alimentele, a fost promovată de campania Love Food Hate Waste, finanţată din fonduri guvernamentale, iar restaurantele sale îşi afirmă cu tărie angajamentul faţă de cauza reciclării.

Maestrul bucătar britanic Jamie Oliver a început să gătească în localul părinţilor săi, The Cricketers, din Clavering, Essex, la vârsta de opt ani şi foarte repede a făcut o pasiune pentru gătit, care nu l-a părăsit în perioada instruirii de la restaurantele Neal Street şi River Cafe.

În 2002, el a deschis restaurantul Fifteen în Londra şi fundaţia de caritate asociată, The Fifteen Foundation, care continuă să instruiască persoane tinere dezavantajate pentru a deveni bucătari-şef. În momentul de faţă, mai sunt încă trei restaurante Fifteen în lume, la Cornwall, Amsterdam şi Melbourne, de curând Jamie deschizând şi un lanţ de restaurante centrale în Regatul Unit, care se numesc Jamie's Italian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici