Valentine`s Day în Transilvania - Oferte la hoteluri şi cină romantică într-un tramvai - FOTO

Hotelierii şi mall-uri din oraşele Transilvaniei îi aşteaptă, duminică, pe îndrăgostiţi cu oferte speciale, cuplurile având ocazia să aleagă, la Bistriţa, pachete wellness precum “Just Love” sau "Love 2 love”, iar la Timişoara să servească o cină romantică în singurul tramvai restaurant din ţară.

670 afișări
Imaginea articolului Valentine`s Day în Transilvania - Oferte la hoteluri şi cină romantică într-un tramvai - FOTO

Valentine`s Day în Transilvania - Oferte la hoteluri şi cină romantică într-un tramvai (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)

Agenţiile de turism, restaurantele, hotelurile şi cluburile din Bistriţa s-au întrecut în oferte pentru a marca Ziua Îndrăgostiţilor. Cea mai variată ofertă vine din partea unui complex de cinci stele care a pregătit patru pachete deosebite pentru această zi. Cel mai ieftin pachet - „Just Love” – costă 126 de lei şi include o experienţă wellness, îndrăgostiţii având ocazia să profite nelimitat de piscină, jacuzzi şi saună, urmând să fie delectaţi cu şampanie şi fructe şi serviţi cu un desert deosebit - „Fondant au ciocolat”, iar cel mai scump pachet, de 820 de lei, este „Luxurios love", care presupune cazare într-o cameră de lux a complexului, piscină, cină romantică în acorduri de saxofon.

Cluburile din Bistriţa se întrec şi ele în oferte de Valentine`s Day – de la petreceri tematice până la cine romantice. Unul dintre cluburi îi provoacă pe îndrăgostiţi la cântat, iar premiile amuzante nu lipsesc nici ele, altul oferă un meniu şi desert la 50 de lei, iar berea, vinul şi cafeaua sunt din partea casei. O provocare inedită a fost lansată şi de o ciocolaterie din Bistriţa care îşi invită clienţii să se pozeze în faţa sau în interiorul ciocolateriei, iar poza cuplului care primeşte cele mai multe like-uri va primi produse cadou în valoare de 100 de lei.

Nici florăriile nu au uitat de această zi, una dintre acestea gândindu-se să propună pachete inedite care să conţină atât flori, cât şi ciocolată, aranjate cu grijă într-o cutie în formă de inimioară.

Şi autorităţile locale s-au gândit la îngrăgostiţi, astfel că au organizat, la Centrul de artă tradiţională „Casa cu Lei”, un atelier de confecţionat obiecte artizanale specifice „Zilei Îndrăgostiţilor”. Urmează apoi o expoziţie şi filmul romantic „Valentine's Day", iar pe scena amplastă pe pietonal vor concerta, duminică, cei de la D Fantasy şi trupa de teatru Alexandru Misiuga.

La Timişoara, cea mai inedită propunere din acest an pentru cuplurile de îndrăgostiţi este o cină în singurul tramvai restaurant din România. „În loc să ieşi pur şi simplu în oraş la <o cafea> sau să oferi un cadou care va fi depozitat undeva, acum te poţi bucura alături de iubitul/iubita ta de o cină romantică deosebită, pe gustul oricui. Bruschete, paste sau burgeri, depinde doar de tine. La acestea se mai adăugă un desert şi un pahar cu vin, însă de restul va trebui să te ocupi tu. Călătoria începe din Piaţa Libertăţii şi va dura aproximativ 80 de minute. Totul va fi pregătit cu atenţie şi la îmbarcare veţi fi aşteptaţi de două persoane îmbrăcate à la carte care vă vor pofti la locul de unde va începe călătoria. Toate vor fi servite cu un pahar de vin la alegere şi desert”, se arată în anunţul organizatorilor.

Cina şi plimbarea cu tramvaiul restaurant prin Timişoara durează aproximativ 80 de minute, preţul de persoană fiind de 130 de lei. Tramvaiul are şi două mese de patru persoane, iar cei care le rezervă primesc un preţ redus, de 120 de lei de persoană. Prima plimbare cu tramvaiul restaurant începe duminică, la ora 18.00, iar a doua de la ora 19.30.


Timişorenii mai pot opta, de 14 februarie, să participe la un concert al formaţiei Direcţia 5, care va avea loc de la ora 20.00 la Filarmonica Banatul. Organizatorii au anunţat că membrii formaţiei vor cânta atât piese consacrate, cât şi melodii de pe ultimul album. De asemenea, membrii formaţiei îi invită pe toţi cei din public care au în faţă perspectiva unei căsătorii să ceară acordul partenerului chiar pe scenă, în faţa trupei şi publicului spectator. Preţul biletelor la spectacol este de 140 de lei, la categoria I şi de 100 de lei, la categoria II.

Şi restaurantele din Timişoara aşteaptă cuplurile de îndrăgostiţi de Valentine's Day, cu meniuri speciale. La restaurantul unui cunoscut chef, din centrul Timişoarei, seara specială de Ziua Îndrăgostiţilor începe la ora 18.00, cuplurile putând opta între două meniuri: unul de peşte şi fructe de mare şi unul de carne. Primul meniu costă 230 de lei pentru două persoane şi este compus din salată de fructe de mare, andive şi portocale cu parfum de coriandru proaspăt, urmată de file de somon cu lime, pe „vellutata” de sparanghel şi un desert la alegere între „millefoglie” cu căpşuni, „semifreddo” cu cremă de alune şi îngheţată home made. Al doilea meniu începe cu un „arrosto” de vită cu sos de şofran cu „tagliatelle” de legume şi continuă cu file de porc cu sos de gorgonzola, nuci şi trufe şi „patate al duomo”, urmat de un desert la alegere între: „millefoglie” cu căpşuni, „semifreddo” cu cremă de alune şi îngheţată home made. Acesta costă 195 de lei pentru două persoane. În celelalte restaurante cunoscute din Timişoara, meniurile de Valentine's Day costă între 75 de lei şi 108 lei de persoană, însă unii patroni îi lasă pe îndrăgostiţi să îşi aleagă singuri ce vor să mănânce şi oferă, în schimb, concerte de pian şi vioară sau chiar muzică populară.

La Avrig, în judeţul Sibiu, îndrăgostiţii au la dispoziţie un meniu select, Ziua Îndrăgostiţilor fiind o ocazie specială pentru o plimbare prin grădinile Guvernatorului Transilvaniei, Samuel von Brukenthal.

În Sibiu, îndrăgostiţii pot alege între multitudinea de baruri şi cafenele, fiecare încercând să îi atragă clienţii cu vouchere, căsătorii de o zi sau concerte live. Dacă la una dintre cafenele îndrăgostiţii pot avea parte de băuturi speciale, iar final pot pleca acasă cu un tort şi un voucher de 30 de lei, ba chiar şi cu un certificat de căsătorie valabil pentru o zi, la un hotel oferta de Valentins`s Day cuprinde un meniu mai sofisticat, pentru care îndrăgostiţii trebuie să plătească 179 de lei.


Cuplurile de îndrăgostiţi din Cluj-Napoca vor putea, de Valentine’s Day, să participe la căsătorii de o zi, să se înscrie la concursuri cu premii constând în escapade romantice sau week-end-uri la schi sau să asiste la concerte.

Astfel, în cadrul unui mall din oraş, se oficiază căsătorii de o zi, cuplurile fiind aşteptate să celebreze iubirea „într-un decor extrem de romantic, ce aduce aminte de capela lui Elvis Presley din Las Vegas”.

De asemenea, duminică seara, de Ziua Îndrăgostiţilor, va avea loc un concert susţinut de Alina Eremia şi Maxim.

Un târg de Valentine`s Day se organizează şi la Alba Iulia, la care şi-au anunţat prezenţa zeci de expozanţi. Aici, cei care nu au cumpărat încă un cadou de ziua îndrăgostiţilor pot alege între bijuterii handmade, bijuterii din argint cu pietre semi-preţioase, cărţi, obiecte de anticariat, CD-uri cu muzică romantică sau pot alege un produs din ciocolată sub formă de inimioară. Toţi cei care vor cumpăra produse de la târg pot participa, la final, la o tombolă cu premii.

Ziua îndrăgostiţilor se celebrează şi într-un club din Alba Iulia, unde invitaţi sunt Moving Elements & Mc Rosso. Cei prezenţi vor primi, cadou, poze instant. Totodată, o companie producătoare de vin va oferi cuplurilor de îndrăgostiţi câte o sticlă de vin roşu. Localul va fi împodobit cu baloane în formă de inimioară şi alte elemente specifice zilei îndrăgostiţilor. Preţul unui bilet de intrare este 10 lei pentru doamne şi domnişoare, respectiv 15 lei pentru domni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici