Valentine's Day, invocată de Comisia Europeană, Parlamentul European şi ONU pentru a vorbi despre roboţi, moşteniri sau violenţă

Valentine's Day a fost un pretext potrivit, marţi, pentru instituţiile internaţionale, pentru a atrage atenţia asupra agendei lor de lucru, CE făcând referire la construcţia de roboţi cu trăsături umane, PE la problema moştenirilor transfrontaliere, iar ONU la violenţa împotriva femeilor.

112 afișări
Imaginea articolului Valentine's Day, invocată de Comisia Europeană, Parlamentul European şi ONU pentru a vorbi despre roboţi, moşteniri sau violenţă

Valentine's Day, invocată de Comisia Europeană, Parlamentul European şi ONU pentru a vorbi despre roboţi, moşteniri sau violenţă (Imagine:www.aliz-e.org)

"De Valentine's Day, vrem să fim aproape de cei pe care îi iubim. Cercetătorii din Germania, Franţa, Italia, Olanda şi Marea Britanie fac teste pentru a vedea dacă într-o zi acea persoană specială din vieţile noastre ar putea fi un robot", anunţă CE, într-un comunicat difuzat marţi.

Comisia precizează cu această ocazie că unul dintre proiectele sale - ALIZ-E - încearcă să găsească răspunsul la întrebarea: "Ne putem aştepta ca într-o zi roboţii să dezvolte un comportament similar ataşamentului uman?".

Proiectul ALIZ-E se axează pe "interacţiunea robot -copii", mai scrie Comisia, adăugând că, dacă va avea succes, această cercetare ar putea deschide calea către aplicaţii ulterioare.

Echipa de comunicare a Parlamentului European a profitat de Valentine's Day pentru a anunţa că europarlamentarii urmează să dezbată chestiuni importante legate de moşteniri şi dreptul de proprietate în căsătoriile între persoane din diferite state membre UE. Parlamentul European a postat, marţi, pe Facebook, un anunţ în care precizează că "în timp ce îndrăgostiţii de pretutindeni se pregătesc să celebreze Valentine's Day, europarlamentarii sunt preocupaţi de probleme specifice cuplurilor internaţionale".

Aceasta a fost modalitatea prin care PE a anunţat că în lunile următoare vor dezbate probleme juridice legate de drepturile succesorale şi de proprietate transfrontaliere. "Ai iubit vreodată pe cineva din partea cealaltă a UE?", întreabă PE pe facebook, anexând un link către un comunicat cu titlul "Relaţiile transfrontaliere". "În timp ce UE înlătură barierele din calea mobilităţii cetăţenilor, mulţi oameni îşi găsesc perechea şi muncesc sau locuiesc în alt stat. În acest context apar întrebări în legătură cu ce legislaţie se aplică în cazul moştenirilor, proprietăţilor, ce tribunal trebuie contactat şi dacă deciziile trebuie implementate şi recunoscute în toate ţările implicate", precizează comunicatul citat. Europarlamentarii vor discuta pe această temă în martie, când vor intra în dezbatere două regulamente privind competenţa, legea aplicabilă, recunoaşterea şi executarea hotărârilor judecătoreşti în materia regimurilor matrimoniale şi în materia parteneriatelor înregistrate.

Nici ONU nu face abstracţie de Valentine's Day şi a folosit această sărbătoare pentru a atrage atenţia asupra violenţei împotriva femeilor. "St. Valentine fericit! În această zi a dragostei, spuneţi NU oricărei forme de violenţă împotriva femeilor", se arată într-un mesaj ONU care face trimitere la o campanie mai aplă a organizaţiei de combatere a acestui fenomen.

Nici ambasada SUA la Bucureşti nu a trecut cu vederea acest eveniment şi a lansat "provocarea" de Valentine's Day pe Facebook. "În fiecare an, pe 14 februarie, pe întreg teritoriul Statelor Unite şi în alte locuri ale lumii cei care se iubesc îşi oferă unii altora bomboane, flori şi daruri, totul în numele Sfântului Valentin. Ştiţi cine este acest sfânt misterios şi de unde provin aceste tradiţii? Dragobetele românesc este similar cu Valentine's Day?", scrie ambasada.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici