Valuri URIAŞE de 11 metri au lovit o coastă locuită de 7 milioane de persoane. Zeci de locuinţe luxoase, în pericol de colaps

Statul australian New South Wales a fost lovit de valuri uriaşe care au atins şi 11 metri, în largul coastei, precizează BBC.

4796 afișări
Conform BBC, valurile uriaşe au surpat malurile de coastă ale statului australian New South Wales şi au pus în pericol de colaps locuinţele, în ultimele zile
 
Autorităţile spun că au înregistrat valuri înalte de 11 metri săptămâna aceasta în largul coastei statului New South Wales, iar motivul acestui fenomen se datorează unui sistem de presiune joasă. Biroul de Meteorologie (BOM) a emis o avertizare de surfing "periculos" pentru întreaga coastă a statului, de 2.100 km.
 
„Suntem cu toţii îngrijoraţi, înspăimântaţi şi vulnerabili şi destul de  supăraţi că am ajuns în situaţia, despre care ştiam că se va întâmpla, pentru că zidul de acoperire nu a fost construit”, a declarat locatara Margaret Brice pentru Australian Broadcasting Corporation.
 
Autorităţile au declarat „stare de pericol”, iar locatarii din zeci de case au avut la dispoziţie două ore să-şi adune lucrurile de valoare şi să evacueze zona. De asemenea, nu se ştie când vor fi lăsaţi să se întoarcă la casele lor. Oificalii au închis alimentarea cu energie, gaz şi apă şi au îngrădit zona.
 
New South Wales este cel mai populat stat din Australia, cu o populaţie de aproximativ 7.6 milioane de locuitori, conform worldometers.com.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici