Vanilla Ice evită punerea sub acuzare pentru furt, în urma unei înţelegeri cu procurorii din Florida

Rapperul Vanilla Ice a reuşit să evite punerea sa oficială sub acuzare, joi, în Florida, după ce a încheiat o înţelegere cu procurorii americani în ancheta în care era acuzat de furt, a anunţat avocatul artistului, citat de Reuters.

107 afișări
Imaginea articolului Vanilla Ice evită punerea sub acuzare pentru furt, în urma unei înţelegeri cu procurorii din Florida

Vanilla Ice evită punerea sub acuzare pentru furt, în urma unei înţelegeri cu procurorii din Florida (Imagine: Mediafax Foto / Andreea Balaurea)

"E foarte mulţumit. Nu a fost niciodată implicat în trecut într-un caz precum acesta, aşadar bineînţeles că era nervos", a declarat avocatul său, Bradford Cohen, care lucrează în oraşul Fort Lauderdale.

Rapperul, al cărui nume real este Robert Van Winkle, s-a prezentat în faţa Tribunalului Districtual din Palm Beach în cursul zilei de joi şi a fost de acord să efectueze 100 de ore de muncă în folosul comunităţii şi să plătească o despăgubire de 1.333 de dolari unui vecin al său din Lantana. Potrivit înţelegerii sale cu Procuratura, acea sumă reprezintă contravaloarea unor obiecte de mobilier şi a unor echipamente pentru piscină pe care rapperul le-ar fi sustras din reşedinţa vecinului său.

Cântăreţul şi-a recunoscut vinovăţia, însă acuzaţiile formulate pe numele său au fost retrase, iar infracţiunea va fi ştearsă din cazierul său, după ce rapperul se va achita de toate obligaţiile care îi revin în urma acelui acord cu Procuratura.

În dreptul american, furtul calificat reprezintă o infracţiune care se pedepseşte cu cinci ani de închisoare şi o amendă de 5.000 de dolari.

Cântăreţul în vârstă de 47 de ani, devenit între timp vedetă de reality show, a declarat în momentul arestării sale din luna februarie că incidentul a fost "exagerat".

Locuinţa rapperului este în prezent în renovare, la fel ca şi platourile în care este turnat cel mai recent proiect de televiziune al său, reality show-ul "The Vanilla Ice Project", realizat de televiziunea DIY Network.

Avocatul său spune că rapperul este bucuros de faptul că această chestiune a fost rezolvată chiar înainte de debutul celui de-al cincilea sezon al emisiunii sale.

Vanilla Ice, care este şi constructor autorizat, efectuează cu regularitate diverse munci în folosul comunităţii. În urmă cu două săptămâni, rapperul a amenajat o piscină pe cheltuiala sa pentru un pompier paraplegic.

De această dată, în urma acordului încheiat cu Procuratura din statul Florida, rapperul va trebui să presteze muncă în folosul comunităţii pentru asociaţia Habitat for Humanity din Palm Beach.

În momentul arestării sale, Vanilla Ice a fost acuzat de vecinul său şi de spargere de locuinţă, însă acuzaţia nu a fost niciodată formulată în mod oficial.

Rapperul a spus că întregul incident a reprezentat o neînţelegere. Potrivit avocatului său, toate bunurile de furtul cărora fusese acuzat Vanilla Ice au fost găsite în afara locuinţei vecinului său, care fusese vandalizată în absenţa acestuia de un grup de persoane fără adăpost.

Vanilla Ice, în vârstă de 47 de ani, este celebru mai ales pentru piesa "Ice, Ice, Baby", care a fost unul dintre hiturile anului 1991. Printre albumele lansate de Vanilla Ice se numără "Hooked" (1989), "To the Extreme" (1990), "Extremely Live" (1991), "Hard to Swallow" (1998), "Bi-Polar" (2001), "Hot Sex" (2003), "Vanilla Ice Is Back!" (2008), "WTF" (2011). A fost recompensat cu două American Music Awards, în 1991, când a fost nominalizat şi la premiile Grammy şi a câştigat şi un People's Choice Award, pentru materialul "Ice, Ice Baby".

Vanilla Ice a concertat şi în România, în 2007, la festivalul de muzică Coke Live, organizat pe insula Lacul Morii din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici